Campionate

Arabii iau ”tunurile” » Tranzacţie-record în fotbalul mondial: 1,8 miliarde euro pentru Arsenal!

Tunurile din faţa arenei Emirates vor fi cucerite curînd de şeicii miliardari arabi

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Potrivit ”Sunday Telegraph”, un consorţiu de investitori din Qatar şi Emirate vrea să cumpere clubul londonez. Noii patroni promit să stopeze exodul vedetelor şi să facă o echipă de titlu.

Încă un club de top din Europa este aproape să fie acaparat de superbogaţii arabi. După Man. City şi PSG, vine rîndul Arsenalului să schimbe patronul. O afacere-record se află în tratative avansate, Daily Telegraph anunţînd că un grup de investitori din Qatar şi Emiratele Arabe Unite va face o superofertă de 1,8 miliarde de euro pentru a-i lua pe "tunari" de la acţionarul majoritar, americanul Stan Kroenke.

Dacă acesta va fi convins să cedeze pachetul său de 66,64% din acţiuni, la 24.000 de euro bucata, arabii vor încerca să preia şi cota de 29,11% deţinută de Alisher Usmanov, celălalt acţionar important.

Ce le promit şeicii suporterilor? Un proiect în patru puncte: 1. Revenirea în forţă în Liga Campionilor, 2. Acoperirea datoriilor, oprirea vînzării starurilor şi întărirea trupei, 3. Reducerea preţurilor biletelor, în prezent cele mai scumpe din Anglia şi 4. Păstrarea managerului Wenger va fi decisă prin votul fanilor.

300 de milioane de euro e datoria lui Arsenal ce ar fi acoperită de arabi. Americanul Kroenke ar face profit de 420 de milioane prin vînzarea acţiunilor sale

"Kroenke trebuie să înţeleagă că e timpul să plece! Vin investitori serioşi, cu bani mulţi şi nu se joacă deloc cu cuvintele" (Sursă din conducerea Arsenalului)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.