Liga 1

FOTO Atmosferă de vis pe Giuleşti la derby-ul Rapid-Dinamo: "Azi, copii, mîine, legende"

+6 Foto
Atmosferă fantastică în momentul în care rapidiștii au aprins torțele

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rapidiştii au afişat bannere ce reprezintă visele lui New Rapid. Torţele giuleştenilor au aprins derby-ul de aseară, una aterizînd şi în teren, în minutul 6. Dinamoviştii au răspuns cu petarde şi făclii, colorînd un meci ce-a rămas al orgoliilor.

Rapid şi Dinamo au ajuns pe low cost, iar echipele se zbat undeva la mijlocul clasamentului, destul de departe de locul 3, ultimul ce duce în Europa. În conformitate cu traseul sinusoidal al echipelor de suflet, nici fanii nu au mai venit aseară în Giuleşti cu atmosferă de derby. Dar pofta a venit la arenă, iar spiritele s-au încins cu fiecare minut al serii, cu fiecare ocazie, cu pumnii strînşi şi dinţii scrîşnind.

Uniţi împotriva rivalilor comuni

Scandările împotriva Stelei au fost la aperitiv. Nici dinamoviştii nu s-au lăsat mai prejos şi-au preluat mesajul din mers, tot împotriva rivalilor din Ghencea. Fotbaliştii din ambele tabere s-au conformat atunci cînd au fost chemaţi să scandeze împotriva "duşmanului" comun. De-abia spre startul meciului, gazdele şi-au adus aminte cu cine joacă de fapt şi s-au pus cu cîntecele pe "cîini".

Nu-i vorbă că în megafoane se auzeau melodiile străvechi ale "Rapiduleţului" din vremurile în care oamenii veneau de drag la meci, chiar dacă echipa mai încerca şi aerul rece al matineului. S-a trăit prezentul prin bannerul sugestiv: "Azi, copii / Mîine, legende". Şi s-a celebrat derby-ul prin torţe şi făclii care au aprins startul întîlnirii care rămîne de referinţă pentru România, indiferent de vicisitudinile actuale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.