Altele

Abonate la podium » Echipa feminină de spadă a României a ocupat locul al treilea la etapa de Cupă Mondială de la Saint-Maur

Ana Maria Brînză (stînga) și Maria Udrea în timpul antrenamentelor din sala de scrimă din Ghencea

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Spadasinele din România au lipici la locul al treilea, atunci cînd e vorba de întrecerea pe echipe.

Într-o nouă formulă, România a urcat ieri pe ultima treaptă a podiumului de la etapa de Cupă Mondială de la Saint-Maur. Ana Maria Brînză, Simona Deac, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcia şi-au început ziua de scrimă pe pista galbenă a sălii din Saint-Maur cu înfruntarea cu echipa Hong Kong-ului, de care au trecut cu 39-23.

După aproape o oră, româncele s-au întors pe planşă, de data aceasta pe cea verde, unde s-au luptat cu Ucraina pentru un loc în semifinale. Loc pe care l-au obţinut după ce s-au impus cu 27-19.

Întîlnirea din semifinale cu Rusia a fost un pic mai complicată. Cu Sivkova şi Kolobova în echipă, Rusia a condus mai mereu şi pînă la urmă s-a impus 32-29, trimiţînd România în finala mică. Acolo, româncele s-au întîlnit cu favoritele publicului, Franţa. Printre mici probleme tehnice şi ciocniri pe planşă, România s-a impus cu 36-31 şi a urcat din nou pe podium.

La prima etapă de Cupă Mondială la care a participat echipa în 2013, cea de la Leipzig, România a ocupat tot poziţia a treia, în formula Ana Maria Brînză, Simona Deac, Maria Udrea şi Amalia Tătăran. Nu e timp de odihnă pentru că în week-end-ul viitor are loc etapa de Cupă Mondială de la Barcelona!

Ana victorioasă
Ana Maria Brînză a obţinut sîmbătă a unsprezecea victorie individuală în Cupa Mondială. Ea s-a impus în etapa de la Saint-Maur. În primul tur, Ana a trecut de luxemburgheza Lis Fautsch cu 15-7, apoi de chinezoaica Lin Sheng cu 11-6, în "optimi" de italianca Marzia Muroni cu 13-5, iar în sferturi de finală de Tiffany Geroudet cu 15-7.

În această fază a concursului, românca avea medalia asigurată, dar a vrut-o pe cea mai strălucitoare şi a învins-o în semifinale pe Emma Samuelson din Suedia cu 15-8, iar în finală pe unguroaica Emese Szasz cu 11-6.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.