Liga 1

Rapid, Borussia de România. Vişiniii au avut tricouri similiare cu ale nemţilor

Articol de Victor Vrînceanu  —  luni, 04 martie 2013

Aseară, cu ocazia derby-ului contra "cîinilor" pregătiţi de Cornel Ţălnar, Rapid a jucat cu un model nou de tricouri, la fel ca cele ale Borussiei Dortmund. Asemănările nu se opresc aici.


Rapid Bucureşti este în insolvenţă financiară dar acest lucru nu trebuie să neliniştească suporterii giuleşteni. În perioada 2002-2006, nemţii au fost în pragul falimentului, banii clubului fiind prost manageriaţi. În 2006, s-au implicat atît suporterii, cît şi conducerea clubului care a facut un împrumut de peste 100 de milioane de euro.

O mare parte din bani au fost investiţi în centrele de copii şi juniori. La scurt timp după această investiţie, Borussia şi-a trecut în palmares 2 titluri de campioană a Germaniei, o Cupă şi o Supercupă ale Germaniei, cu ajutorul produselor proprii în materie de jucători. Stopperul mannschaftului Hummels provine din centrele de copii ale Dortmundului, la fel mijlocaşul Mario Gotze cît şi fundaşul stînga Marcel Schmelzer.

Deşi au pierdut peste 15 fotbalişti în ultima perioadă, Rapid Bucureşti a umplut golurile rămase cu tineri jucători din propria pepinieră.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.