International   •   Steaua - Chelsea   •   STEAUA - CHELSEA, 7 MARTIE, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1 ŞI PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Profit sau ”gaură”? » ALPAB continuă să ascundă costurile totale de operare a Arenei Naţionale

Prima suprafaţă de pe Naţional Arena a rezistat doar la un meci: cel inaugural cu Franţa, scor 0-0.

Articol de Justin Gafiuc   —  marţi, 05 martie 2013

Instituţia din subordinea Primăriei refuză să prezinte situaţia detaliată privind administrarea stadionului. A dat doar repere timide despre costurile pentru înlocuirea gazonului, ”uitînd” să precizeze datele de la a treia suprafaţă de joc, cea mai costisitoare, dinaintea finalei EL.

Gazonul de la Naţional Arena continuă să fie într-o stare deplorabilă, iar meciul Steaua - Chelsea de joi va fi un nou test de acrobaţie pe crampoane pentru jucători. E tema perenă care îndreaptă din nou reflectoarele către ALPAB, operatorul complexului: cum e întreţinută iarba, cu ce costuri, care sînt sumele reale decontate pînă acum pe suprafeţele de joc. Şi, în general, care e profitabilitatea sau "gaura" Arenei Naţionale la un an şi jumătate după inaugurarea ei?

O întrebare la care, în ciuda solicitărilor repetate, ALPAB refuză cu obstinaţie să ofere explicaţii, conform legii privind informaţiile de interes public. Un singur răspuns, incomplet şi sumar, a servit instituţia din subordinea Primăriei.

160.000 euro compensaţi în 18 evenimente


Documentul remis Gazetei vine cu două precizări referitoarele la costurile pentru gazon:

- a doua suprafaţă de joc, cea după cîmpul de cartofi cu Franţa, la inaugurare, a fost suportată de constructor;

- a patra suprafaţă de joc, actuală, montată în septembrie 2012, a costat 160.000 de euro.

Banii ar fi fost plătiţi de organizatorul concertului Red Hot Chilli Peppers (15.000 euro plus TVA) şi de triada FRF - Steaua - Dinamo, care, în contul sumei, a beneficiat ulterior de organizarea a 17 meciuri pe Naţional Arena, de la România - Olanda pînă la Steaua - Dinamo.

Nici o vorbă însă despre al treilea gazon, aranjat în aprilie 2012, înaintea finalei Europa League. Un gazon pentru care se vehiculează cele mai mari sume de înlocuire, circa 700.000 euro!

După cum nu e pomenită nici o virgulă despre costurile pentru operarea propriu-zisă a complexului: salariaţi, întreţinere, reparaţii etc. Doar o singură sugestie din partea Departamentului Comunicare: "Mai faceţi o cerere şi o reanalizăm".


10 lei de om, pe oră, e suma pe care operatorul Arenei Naţionale o achită către BGS pentru paza obiectivului: sînt 19 posturi permanente

160.000 de euro e suma încasată de ALPAB pentru închirierea stadionului: meciuri, concert RHCP şi mitingul USL din octombrie 2012

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.