Liga Campionilor

VIDEO Săptămînă de aur Real » Galacticii sînt în sferturile Ligii după 2-1 cu Manchester United

Modrici marchează golul egalizator şi Realul este din nou în joc.

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După ce a făcut-o praf pe Barcelona, 3-1 în Cupă şi 2-1 în Primera, Madridul a fost tenor şi în ”Teatrul Viselor”.

Cristiano Ronaldo din nou pe Old Trafford, după ce a schimbat în 2009 tricoul "diavolilor" cu al "galacticilor". Ryan Giggs la meciul cu numărul 1.000 (134 în Ligă). Şi o bombă cînd arbitrul Cuneyt Cakir nici nu fluierase startul: Man. United fără Wayne Rooney! O surpriză pentru Real sau "în urmă cu pregătirea", cum a explicat Sir Alex Ferguson?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Nici un iureş
Şi a demarat încleştarea pe care, vorba lui Jose Mourinho, "întreg mapamondul se va opri ca s-o urmărească". Dar cine s-a aşteptat la un iureş asemănător celui din tur, de pe Bernabeu (1-1), s-a înşelat. United şi Real au început prin a se "cîntări", ca doi boxeri care-şi dau tîrcoale unul altuia căutîndu-şi punctele slabe. Nu mai puţin de 20 minute a durat pînă la prima ocazie adevărată. Şi singura: bara lui Vidici!

A lipsit scînteia
Apoi, pînă la pauză, fiecare echipă a avut momentele ei. Totuşi, parcă mai mult Manchester şi mai puţin Real. Dar a lipsit acea scînteie de geniu care să facă diferenţa. Cristiano? Bine marcat, şi un pic cam izolat pe flancul stîng, CR7 s-a văzut periculos în faţa porţii lui De Gea o singură dată. Însă a fost blocat.

Nani, înger şi demon
Senzaţia de "mai puţin Real", rămas şi fără Di Maria, accidentat, a persistat inclusiv în debutul părţii secunde. Iar Madridul a plătit pentru inexplicabila sa pasivitate: "centrare" Nani, autogol Ramos: 1-0 (48). Dar acelaşi Nani îşi lasă echipa în inferioritate doar 9 minute mai tîrziu, cînd îi pune crampoanele pe stomac lui Arbeloa: "roşu"!

Uite-l pe Ronaldo!
A fost ca un semnal pentru Real. Şi după ce Cakir i-a refuzat un penalty, la henţul lui Rafael, Mourinho a reacţionat imediat, cu o mutare ofensivă, Modrici în locul lui Arbeloa. Urmarea: primul şut al croatului, 1-1. Trei minute mai tîrziu, altă lovitură: Higuain pentru Ronaldo, 1-2.

Totul pe atac
Sir Alex Ferguson a mizat în final totul pe ofensivă. De fapt, nici nu avea altă variantă. Îi trebuiau încă două goluri pentru calificare. I-a trimis în teren pe Rooney, pe Ashley Young, pe Valencia. Degeaba. Ba putea pierde mai clar, dar l-a salvat bara la şutul lui Kaka. Şi Real merge în "sferturi" la capătul unei săptămîni de aur: 3-1 şi 2-1 cu Barcelona, 2-1 cu United.

4 eliminări succesive suferise Real în cupele europene după ce făcuse 1-1 acasă. Totul pînă aseară

Man. United - REAL MADRID 1-2 (în tur 1-1)
(Sergio Ramos 48 autogol - Modrici 66, Ronaldo 69)

UNITED: De Gea - Rafael (87 Valencia), Ferdinand, Vidici, Evra - Carrick, Cleverley (73 Rooney) - Nani, Welbeck (81 Ashley Young), Giggs - Van Persie. Antr. A. Ferguson

REAL: Diego Lopez - Arbeloa (59 Modrici), Sergio Ramos, Varane, Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di Maria (45 Kaka), Ozil (71 Pepe), Cr. Ronaldo - Higuain. Antr. J. Mourinho

A arbitrat Kuneyt Cakir (Turcia)
Eliminat: Nani (57)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.