Liga Campionilor

VIDEO Aruncaţi în subteran! » Lucescu şi Raţ îşi iau adio de la Ligă: 0-3 cu Dortmund

Santana a dat primul gol cu capul, copiind la indigo faza celui reușit de Moses pentru Chelsea, la 3-2 cu Șahtior în grupe

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu Raţ integralist, ”minerii” lui Mircea Lucescu n-au găsit antidotul la ofensiva Borussiei. Au plătit iar scump pentru gafele din apărare, s-au ridicat din corzi la 0-2, dar Piatov i-a îngropat.

Partitura ofensivă cu care ameninţase Lucescu a rămas doar teorie. Practica i-a dat o lecţie dură şi Şahtior n-a avut nici o şansă la Dortmund, care a defilat (3-0) şi merge după 15 ani în "sferturi".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Împinsă în corzi din start de presiunea Borussiei şi a fanilor săi formidabili, Şahtior a suferit teribil. Piatov şi Kucer l-au "închis" eroic pe Lewandowski. Şi Raţ a fost atent, blocînd şuturile lui Piszczek şi Gotze, după ce pe atac reuşise o centrare bună, deviată peste Luiz Adriano. Ce nu a putut însă din acţiuni, Borussia a reuşit din faze fixe. La fel ca-n tur, defensiva l-a trădat pe Il Luce la cornere.

Copia golului cu Chelsea
A lipsit Hummels, dar a plutit letal Santana, marcînd cu capul de lîngă Rakiţki, din centrarea lui Gotze. Iar mingea s-a dus peste Raţ, neputincios pe linia porţii. Copia golului primit cu Chelsea, la Londra, în prelungiri! Subit 2-0, cu Gotze la finalizare, de lîngă statuia Kucer, şi assist Lewandowski. Scor mic faţă de statistica reprizei: 66-34% posesie, 266-124 pase, 6-1 şuturi pe poartă şi 61-59 km alergaţi!

Piatov i-a îngropat de tot
Abia la pauză s-a trezit Şahtior, după ce Douglas Costa l-a înlocuit pe Taison. De ce-o fi aşteptat atît? Nou-intratul a avut două pătrunderi furtunoase în 3 minute, încheind o dată cu o diagonală puţin alături de bară. Lucescu a riscat enorm, deschizîndu-se sinucigaş. Şi totul i-a fost împotrivă. Piatov a gafat colosal (o făcuse şi la Londra)!

A scăpat mingea la şutul lui Gundogan, i-a împins-o cu genunchiul lui Blaszczykowski, ce n-a refuzat cadoul: 3-0. "Galben-negrii" s-au jucat şi cu ocaziile, Weidenfeller a închis poarta Borussiei, iar Şahtior nu a marcat nici golul consolării. Se va împlini profeţia lui Lucescu şi trupa lui Klopp va juca finala pe Wembley?

DORTMUND - ŞAHTIOR 3-0, în tur 2-2
(Felipe Santana 31, Gotze 37, Blaszczykowski 59)

DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Subotici, Felipe Santana, Schmelzer - Bender (46 Kehl), Gundogan (82 Sahin) - Blaszczykowski (70 Grosskreutz), Gotze, Reus - Lewandowski. Antr: J. Klopp

ŞAHTIOR: Piatov - Srna, Rakiţki, Kucer, Raţ - Fernandinho, Hubschman (82 Stepanenko) - Alex Teixeira, Mhitarian, Taison (46 Douglas Costa) - Luiz Adriano. Antr: M. Lucescu

A arbitrat Damir Skomina (Slovenia)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.