Stranieri

Îl vrea Anji! » Mircea Lucescu ar putea să-l urmeze pe Willian în Rusia

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Potrivit ziarului Izvestia, clubul din Daghestan îl vede pe tehnicianul lui Şahtior drept înlocuitorul ideal pentru olandezul Hiddink, care nu-şi va prelungi contractul la vară


Mircea Lucescu e atras de o nouă provocare din Est. Antrenorul lui Şahtior ar putea pleca în vară în Rusia, tot la o trupă de Liga Campionilor. Cel mai mare ziar moscovit, Izvestia, a dezvăluit ieri că Anji Mahacikala, locul 2 după 19 etape şi aspirantă la titlu, doreşte să-l aducă pe antrenorul român.

Gherman Tkacenko, membru în Consiliul Director al grupării din Republica Daghestan, a mărturisit că Il Luce "este cea mai bună variantă pentru înlocuirea lui Hiddink, al cărui acord expiră la finele actualului sezon. Lucescu se distinge prin capacitatea de a crea proiecte pe termen lung, iar stilul strălucitor de joc al echipelor sale a impresionat Europa. În plus, şi acordul lui se termină în iunie".

Cotidianul ucrainean Segodnia susţine că nemulţumirile lui Lucescu s-au amplificat după vînzarea lui Willian în ianuarie şi că, după marea vedetă, Anji ar încerca să-i ia lui Şahtior şi mentorul. Mai mult, antrenorul român ar fi încîntat să lucreze iar cu brazilianul pentru care a fost ca al doilea tată. Nici agentul Arcadie Zaporojanu nu exclude mutarea. "Nu există o ofertă oficială. Mircea e în mare formă şi nu are de gînd să se retragă. E gata pentru o nouă provocare", a declarat pentru Izvestia.


"Mai bine întărea defensiva"
Lucescu este criticat după eliminarea din Ligă de o fostă glorie a Ucrainei. Viktor Leonenko, de trei ori cel mai bun jucător în 1992, 1993 şi 1994, îl acuză că n-a păstrat linia promisă: "Nu-l înţeleg pe Lucescu, ce se gîndeşte să reîmprospăteze echipa. Mai întîi vorbea că face trupă tînără, apoi s-a trezit să schimbe pe parcurs. Ar fi trebuit să joace mai atent în apărare şi să trateze toate meciurile cu seriozitate!". Il Luce a folosit la Dortmund cea mai bătrînă formaţie dn istoria prezenţelor în Ligă.

"Nu ştiu dacă Lucescu va pleca, dar ar fi o lovitură grea pentru Şahtior. Noul antrenor va avea nevoie de mult timp pentru a ajunge la performanţele românului"
Leonid Buriak, fost internaţional sovietic

"Şahtior se va descurca şi dacă nu rămîne Lucescu, va fi la fel ca Barcelona fără Guardiola. Totul e să i se găsească însă un înlocuitor cu acelaşi stil"
Viktor Gracev, fost golgeter Şahtior

"Lucescu şi-a reînnoit contractul cînd Şahtior era în momente dificile, dar acum situaţia e stabilă. Nu cred că merge la Anji. E un proiect de durată, iar el are o vîrstă"
Dmitri Seluk, impresar ucrainean

7,1 miliarde de dolari e averea lui Suleiman Kerimov, patronul lui Anji, de două ori mai mică decît a lui Ahmetov (15,4 miliarde), bossul lui Şahtior

8 milioane de dolari
e salariul anual al lui Hiddink la echipa lui Eto'o şi Lacina Traore, de două ori peste cît cîştigă Mircea Lucescu în Ucraina

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.