Liga 1

Criză de identitate » CFR a folosit 3 sisteme de joc diferite în 5 partide

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Paulo Sergio se plînge că munca din cantonamentul de la Marbella a fost anulată de numărul mare de accidentări din lot


CFR Cluj n-a cunoscut gustul victoriei în 2013 şi a marcat un singur gol în cinci partide. Parcursul slab al clujenilor are legătură şi cu faptul că Paszkany şi-a cedat vedetele în iarnă şi că, mai mult, Paulo Sergio a pierdut jucători importanţi, din cauza accidentărilor, precum Gabi Mureşan sau Rui Pedro. Cu toate acestea, şi deciziile băncii tehnice au bulversat într-o oarecare măsură.

Clujenii au folosit deja 3 sisteme de joc diferite în cinci partide. Dacă împotriva lui Inter, Sergio a mers pe un 3-1-4-2, cu apariţia "surprinzătoare" a lui Sepsi în linia mediană şi cu Gabi Mureşan trimis să joacă în spatele vîrfurilor, portughezul a revenit la 4-2-3-1 în partidele de campionat cu Vaslui (0-0) şi Oţelul (0-1). La Iaşi, lusitanul a jucat într-un modul 4-4-2, cu Weldon şi Kapetanos în ofensivă. Ambii au ratat două ocazii uriaşe, în situaţii de unu la unu cu portarul Irimia, iar golul "vişiniilor" a venit dintr-o fază fixă.

La o comparaţie între echipa folosită cu Inter şi cea trimisă în teren la Iaşi, doar doi jucători se regăsesc în ambele formule, pe aceleaşi posturi, Felgueiras şi Rada. Paulo Sergio s-a plîns după remiza de la Iaşi că accidentările l-au forţat să improvizeze. "Tot ceea ce am pregătit în Spania s-a dus de rîpă. Acum mă bazez mai mult pe jucătorii tineri, din cauza indisponibilităţilor", a declarat antrenorul portughez.


"E dureros să pierzi puncte în faţa unei echipe care se luptă pentru evitarea retrogradării. Trebuie să ne revenim, să începem să legăm victorii"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Rui Pedro revine cu Rapid
Clujenii speră să alinieze un prim unsprezece redutabil în runda următoare, împotriva Rapidului. Godemeche şi Piccolo vor reveni după suspendările din etapa trecută. În plus, staff-ul medical al "feroviarilor" a dat asigurări că portughezul Rui Pedro va putea fi utilizat din primul minut. Mijlocaşul şi-a revenit după accidentarea suferită în returul cu Inter.


Echipa cu Inter
Felgueiras - Cadu, Piccolo, Rada - Godemeche - Ivo Pinto, G. Mureşan, Sepsi, Camora - Rui Pedro, Maah

Echipa cu Iaşi
Felgueiras - Ivo Pinto, Maftei, Rada, Camora - Hora, Muniru, Obiora, D. Valente - Weldon, Kapetanos

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.