Steaua - Chelsea

FOTO Imperiul expaţilor » Peste 8.000 de români au fost alături de Steaua pe Stamford Bridge

+10 Foto
Suporterii steliști au fost extrem de entuziaști aseară

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu bilete luate oficial sau la suprapreţuri create de bişniţari conaţionali, 8.000 de români au transformat Stamford Bridge în fief roş-albastru.

Petr Cech iese la încălzire şi stadionul erupe. Nu în urale, în huiduieli! Pentru portarul legendar al lui Chelsea, atmosfera de la el de acasă, de pe Stamford Bridge, e mai rece ca temperatura Londrei. Cehul se opreşte şi priveşte un pic către peluza Shed, din care mii de români flutură tricolorul şi fulare roş-albastre.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Englezii nu umplu peluza lor, deşi "Matthew Hardings" e pentru Chelsea ce înseamnă "The Kop" pentru Liverpool, zona în care ar trebui să se găsească fanii cei mai devotaţi şi mai gălăgioşi. Vocea care prezintă echipele la staţie nu e una anonimă, ca în România şi ca în mai toate ţările, pe teren apare un tip la costum şi cu un microfon în mînă.

Recită rapid numele steliştilor, românii din tribune abia se încurcă în urale, salută cîte două nume o dată, apoi trece la albaştri şi-i pomeneşte accentuîndu-şi vocea şi gesturile, announcerul se transformă într-un Horia Brenciu. Apoi o dă în bară: "Să le urăm bun venit oaspeţilor noştri din Republica Cehă!".

"România, România!"
Arbitrul fluieră startul şi englezii bat sacadat din palme şi scandează "Chelsea! Chelsea!", de parcă tot crainicul ciudat le-ar da semnalul. 8.000 de roş-albaştri replică "Rooomââniiaaa!". Nu Steaua, România.

Probabil nici nu sînt cu toţii stelişti. Or fi şi dinamovişti, şi rapidişti, şi olteni. Aşa cum Steaua a avut şi la Madrid, şi la Liverpool, şi la Enschede. E galeria românilor plecaţi să muncească oriunde în Vest şi dornici să-i mai vadă şi pe alţii de-ai lor luptînd.

I-au făcut comunişti
Fanii englezi i-au ironizat aseară pe steliştii prezenţi pe Stamford Bridge. Britanicii au afişat un banner pe care scria "Steaua = Ceauşescu", aluzie la perioada dinainte de '89, cînd trupa din Ghencea era echipa favorită a dictatorului. (foto 4)

Protest tipic românesc
În startul partidei, un fan al Universităţii Craiova a intrat pe gazon, traversîndu-l. Acesta avea un tricou pe care scria: "Mititelu la puşcărie!". Suporterul s-a oprit în faţa galeriei roş-albastre şi i-a arătat degetul mijlociu. Stewarzii au intervenit şi l-au escortat în afara stadionului! (foto 5)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.