Campionate

Hristo Stoicikov se înclină în faţa lui Gică Hagi: "Un stîng cum nu s-a mai văzut"

Gică Hagi, doi ani catalan: 1994-1996. După ce fusese doi ani madrilen (1990-1992)

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Bulgarul afirmă: "Gică era fabulos, incredibil. Voia să creeze faza şi tot el să finalizeze. Avea o personalitate mai mare ca a mea".

Hagi, 48 de ani. Stoicikov, 47. Au jucat un sezon împreună la Barcelona, 1994-1995. Sînt prieteni buni, "eu i-am fost naş la nuntă", îşi aminteşte Hristo, care vorbeşte mult de Gică în interviul acordat revistei iberice Jot Down.

"Avea un stîng cum nu s-a mai văzut. Îi plăcea să ţină mingea, să se joace cu ea, să creeze faza şi tot el să finalizeze. Avea o personalitate... mai mare ca a mea. Era incredibil", îl descrie cel mai mare fotbalist bulgar.

Stoicikov povesteşte două momente trăite alături de Hagi. "Odată, eram în România, VIP-uri. La aeroport, exista o poartă numai pentru noi. Şi totuşi, el nu voia, îi era ruşine. «Nu, nu, nu. Eu îi respect pe români, stau la coadă», îmi zicea. Şi aştepta cu toată lumea".

Şi tot despre călătorii: "Gică avea mereu o valiză veche de aluminiu. Niciodată nu o lăsa din mînă. Într-o zi, înaintea unei deplasări, i-am cumpărat un acordeon, i-am aruncat lucrurile din valiză şi, în loc, i-am pus acordeonul. La hotel, a vrut să se bărbierească. Şi a găsit acordeonul".

"Deşi era un fotbalist atît de mare, Hagi nu a putut exploda la Barcelona. A fost şi deseori accidentat în acea perioadă" (Hristo Stoicikov)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.