Liga 1

Steliştii sînt epuizaţi! » Alarmă pentru Reghecampf înaintea meciului cu Vaslui

Szukala și Chiricheș, doi dintre oamenii care au dus greul în acest sezon competițional // Foto: Cristi Preda

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Eliminarea din Europa League le foloseşte totuşi la ceva steliştilor: scapă de programul horror pe care l-au avut recent.

Dacă Reghecampf chiar gîndeşte că titlul în Liga 1 e un obiectiv mai important decît era eliminarea lui Chelsea, atunci antrenorul a primit o mînă de ajutor ieşind din Europa.

Parcursul din prima parte a acestui an, conţinînd dublele manşe cu Ajax şi cu Chelsea, i-a ţinut permanent în priză pe stelişti. Echipa a dat un semn de oboseală la Londra, unde a cedat total în repriza a doua, sub presiunea oamenilor lui Benitez.

Chipciu şi colegii lui au mers în Anglia după o perioadă în care s-au aflat aproape permanent în cantonament şi au trecut de la un meci la altul la intervale de cîte trei zile. Steliştii n-au mai avut o zi complet liberă de acum trei săptămîni.

Reghe le oferise o zi întreagă după ce au învins-o pe Ajax la Bucureşti cu 2-0. Dar a urmat un joc slab la Cluj, în victoria cu 1-0 contra lui U, şi regresul a fost pus pe seama programului prea lejer, aşa că din acel moment echipa a fost claustrată.

Calendarul plin al roş-albaştrilor se încheie azi, o dată cu meciul împotriva Vasluiului. Pentru jucători urmează două zile libere, exceptîndu-i pe cei care vor face parte din echipa naţională.

Pînă luni, cînd scapă de "maraton", ei dau astăzi peste o formaţie care a jucat mult mai puţin în acest sezon. Trupa pe care acum o pregăteşte Hizo a avut 27 de partide de cînd a început stagiunea, în vreme ce formaţia lui Reghecampf a disputat cu 10 mai multe.

Au suferit astă-iarnă
Steaua s-a aflat într-o situaţia asemănătoare celei în care se găseşte acum spre finalul anului trecut. Şi atunci alterna jocuri europene cu cele din campionat şi a clacat în cîteva situaţii din pricina programului. A pierdut cu Stuttgart, 1-5 la Bucureşti, şi imediat a cedat şi la Braşov, în campionat, 1-3. Inclusiv eşecul din turul cu Vaslui a urmat tot unui meci european, deplasarea din Lituania, unde Steaua a învins-o pe Ekranas cu 2-0.

Nu menajează pe nimeni
Reghecampf nu odihneşte jucători, gîndindu-se că echipa are ocazia să se refacă în pauza provocată de meciurile echipei naţionale. Azi va folosi împotriva Vasluiului toţi fotbaliştii pe care a mizat la Londra, cu excepţia lui Tănase, care mai are de stat un meci din cauza unei suspendări.

Le Saux i-a "citit"
Chelsea - Steaua 3-1 a fost comentat la un post de radio britanic de către Graeme Le Saux, fostul fundaş stînga al londonezilor, coleg cu Petrescu în echipa de la sfîrşitul anilor '90. Le Saux a remarcat înaintea pauzei: "Steaua plăteşte pentru efortul incredibil din primele 20 de minute. Nu mai poate păstra ritmul, Chelsea nu are decît să profite".

"La Londra s-au făcut greşeli în apărare din cauza oboselii. Aşa se întîmplă cînd eşti obosit, mintea nu-ţi mai funcţionează" (Gigi Becali, patron Steaua)

15 faulturi au făcut steliştii contra lui Chelsea, cu 6 mai multe decît au comis englezii

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.