Altele

Sezon de vis » Mikaela Shiffrin a cucerit Marele Glob de Cristal în proba de slalom

Mikaela Shiffrin ridică primul Glob de Cristal al carierei // Foto: Reuters

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Americanca Mikaela Shiffrin a reuşit, ieri, să cucerească Globul de Cristal în proba de slalom. Puştoaica de 18 ani a devenit şi campioană mondială în această probă în 2013.

Mikaela Shiffrin e o adolescentă fericită şi împlinită. După titlul mondial reuşit în luna februarie, americanca a făcut din nou senzaţie cîştigînd Globul de Cristal în proba de slalom, depăşind-o într-un mod dezinvolt pe slovena Tina Maze, cea care a luat Marele Glob de Cristal. Aceste distincţii se acordă în funcţie de punctele obţinute de-a lungul întregului sezon.

Ieri, la Lenzerheide, după prima manşă Shiffrin era a patra, în timp ce Maze era prima. În a doua manşă, americanca a fost mai bună, mai rapidă şi mai stăpînă pe pîrtie. "Nu credeam că pot să recuperez timpul pierdut în prima parte. Sînt foarte fericită că am reuşit şi că mi-am atins scopurile, deşi încă sînt în căutarea celei mai bune evoluţii", a spus Shiffrin.

Pînă acum, ea se mai impusese în două etape de Cupă Mondială. La final, a fost şi generoasă, adăugînd că jumătate din glob îi aparţine Tinei Maze pentru ce a făcut în acest sezon şi că este idolul ei. Maze a reuşit să se impună per total în acest sezon cu un record de puncte.

Cu Lyndsey Vonn absentă din cauza unei accidentări, americanii şi-au găsit o nouă favorită. Shiffrin se întoarce luni în America şi va fi invitată la emisiunea lui David Letterman. Iar în vară va absolvi liceul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.