Liga 1

Chiricheş finanţează Steaua » Ce pot face ”roş-albaştrii” cu banii pe care i-ar primi după vînzarea fundaşului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 17 martie 2013

Steaua s-ar putea despărţi de Vlad Chiricheş în această vară.


Fundaşul de 23 de ani e curtat de nume mari ale Europei şi are şanse mici să mai rămînă în Ghencea după finalul sezonului. Gigi Becali a dezvăluit săptămîna aceasta că negociază cu o grupare de top transferul acestuia, iar aceasta pare a fi Manchester City.

”Cetăţenii” ar fi dispuşi să achite suma de 15 milioane de euro, pe care o cere Gigi Becali, Chiricheş urmînd să devină astfel cel mai scump fotbalist român vîndut de o echipă din Liga 1.

Ce ar putea face ”roş-albaştrii” cu cele 15 milioane:

1. Să achite datoria faţă de Gigi Becali
În ultimii 10 ani, Steaua a fost împrumutată cu mulţi bani de către patron. În 2010, acesta avea de recuperat de la echipă peste 20 de milioane de euro, sumă care s-a înjumătăţit la finalul anului trecut. Dacă îl va vinde pe Chiricheş, patronul Stelei îşi va putea recupera complet banii şi tot ar rămîne cu 1/3 din suma de transfer.

2. Să cumpere un atacant de mare valoare
”Roş-albaştrii” au şanse mari să evolueze în grupele Ligii Campionilor în sezonul viitor, caz în care ar încasa peste 20 de milioane de euro de la UEFA. În acest caz, Gigi Becali s-a arătat dispus să investească în aducerea unui vîrf puternic. Cum Rocha şi Mihai Costea se vor despărţi de Steaua din vară, iar şi Rusescu este dorit de nume importante, patronul ”militarilor” ar putea fi obligat să-şi respecte cuvîntul.

3. Să modernizeze arena din Ghencea
Cu banii primiţi pe Chiricheş, Steaua s-ar putea reîntoarce acasă. Echipa lui Laurenţiu Reghecampf evoluează în acest moment pe teren propriu pe Naţional Arena, profitînd de reţeta financiară foarte bună pe care o oferă stadionul. Cu o investiţie de 15 milioane de euro, Steaua ar putea readuce la nivel de Champions League arena din Ghencea, dar şansele acestui scenariu sînt destul de mici, Gigi Becali fiind în conflict cu MApN, deţinătoarea bazei sportive.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.