Nationala

Problemele naţionalei cu fundaşii laterali continuă » Prea mulţi pe stînga, improvizaţii pe dreapta

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 18 March 2013

Defensiva îi dă bătăi de cap lui Victor Piţurcă şi înainte de "dubla" cu Ungaria şi Olanda, din cadrul preliminariilor pentru CM 2014.


Principala problemă a selecţionerului o reprezintă postul de fundaş dreapta, unde este obligat să apeleze la improvizaţii. Astfel, acesta a fost nevoit să apeleze în acest moment la Gabi Tamaş şi Srgian Luchin, ambii fundaşi centrali de meserie, dar care vor trebui să evolueze în partea dreaptă la lot.

În conflict cu Săpunaru
Celelalte variante pentru selecţioner ar fi fost Alexandru Măţel (Astra), Marian Pleaşcă (Pandurii) şi Cornel Rîpă (Steaua), dar cei trei sînt sub primele opţiuni. Titular de drept ar fi putut fi Cristi Săpunaru, fundaşul celor de la Zaragoza. Acesta se află însă în conflict cu Victor Piţurcă şi refuză să mai vină la acţiunile echipei naţionale.

Concurenţă mare pe stînga
Dacă pe dreapta sînt probleme mari, pe flancul opus lucrurile stau excelent. România are 4 fundaşi stînga foarte buni, selecţionerul reuşind cu greu să îi departajeze. Ştefan Radu (Lazio), Răzvan Raţ (Şahtior), Iasmin Latovlevici (Steaua) şi Laszlo Sepsi (CFR Cluj) sînt jucătorii pe care poate conta Piţi, toţi de valoare apropiată.

Meciul dintre Ungaria şi România va avea loc vineri, de la ora 21:30, pe TVR 1 şi liveTEXT pe GSP.RO.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.