Altele

Naţională de kempo a României, regină în Spania, pe "Bernabeu"

Articol de Clara Ilie  —  luni, 18 martie 2013

Între 12 şi 17 martie, oraşul spaniol Segovia a găzduit Campionatele Europene de Kempo pe Echipe, unde naţionala României, condusă de Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo, a cucerit titlul de cea mai bună echipă din Europa.


În prima zi de concurs, lotul naţional de kempo a obţinut patru medalii de aur la europenele de tineret, prin Yamatto Zaharia, Marvin Belecciu, Miha Dămcescu şi Claudiu Dimache. Sîmbătă, lotul feminin de senioare a adus puncte importante României, care împreună cu medaliile obţinute de băieţi au adus ţara noastră pe poziţia a treia a competiiţiei, după două zile aprige de concurs.

Lupta cea mai grea s-a dat duminică, când echipele de seniori, feminin şi masculin au intrat în bătălia finală a Campionatelor Europene de Kempo pe Echipe, pe probele noastre favorite Full şi MMA.

Dacă la finalul celei de-a doua zile de concurs, lotul naţional de kempo, coordonat de Amatto Zaharia, era clasat pe locul 3, fiind puţine şanse  de a mai urca, sportivii noştri au revenit spectaculos în ultima zi a competiţiei. Ei au cîştigat după reprize de prelungiri toate cele douăsprezece meciuri disputate, în cele mai agresive probe, Full-Kempo şi MMA, aducând astfel România pe cea mai înaltă treaptă a Campionatelor Europene de Kempo pe Echipe.

Luptătorii Mirel Drăgan, Tiţă Marius, Cătălin Bodîrlă, Alex Caradima, Gică Constantin şi Alexandru Irimia la masculin şi senioarele Alexandra Molotov, Andreea Ciugulea şi Mihaela Sîrbu au punctat decisiv pentru aur.

După atîta muncă şi efort, sportivii României s-au bucurat de vremea frumoasă din Madrid şi au vizitat stadionul Santiaga Bernabeu al celebrei echipe Real Madrid.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.