Hochei

Portarul "naţionalei" fără patine! » Situaţie dramatică la secţia de hochei de la Steaua

Adrian Catrinoi a reapărut aseară în poarta Stelei, în meciul de la Braşov

Articol de Bogdan Stanciu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Adrian Catrinoi nu a putut intra pe gheaţă la meciurile cu CSS Miercurea Ciuc, week-endul trecut, pentru că i s-au rupt lamele de la patine.

Steaua Bucureşti, echipa cu cele mai multe titluri naţionale cîştigate în hocheiul european (41), nu are bani pentru a-i asigura portarului titular patine decente şi o crosă de rezervă!

Adrian Catrinoi (33 de ani), goalkeeper-ul naţionalei României, nu a putut evolua pentru Steaua în jocurile din week-endul trecut, în cadrul grupei de baraj a play-off-ului Campionatului Naţional, din cauza unui motiv incredibil.

Veteranul din poarta "militarilor" a absentat pentru că singurele patine de portar pe care le are au cedat, iar Steaua a fost nevoită să folosească în poartă doi tineri neexperimentaţi.

Şi asta nu e singura problemă pentru roş-albaştri! În vestiarul Stelei lipsesc cu desăvîrşire crosele pentru dreptaci şi portari, iar starea patinelor este îngrijorătoare. Catrinoi se poate trezi atunci cînd face mişcarea clasică a portarilor de hochei, bătutul crosei în gheaţă, că rămîne fără singura crosă de portar de care dispune! Din cauza lipsei sponsorilor, steliştii sînt nevoiţi să îşi cumpere singuri echipamentul de joc!

Federaţia i-a refuzat
Steaua a făcut apel la Federaţia Română de Hochei pentru a primi echipamentul necesar portarului echipei naţionale, dar s-a lovit de un refuz categoric. "Cînd e vorba de echipament pentru echipele din afara regiunii Harghita-Miercurea Ciuc nu se găseşte nici o soluţie. Dacă ar fi fost în cauză un jucător de la Ciuc, sigur s-ar fi găsit patine", ne-a dezvăluit o sursă din cadrul FR Hochei.

De unde se pot cumpăra patine?
Pentru hocheişti, cea mai rapidă soluţie de a-şi achiziţiona echipament de joc e magazinul fostului selecţioner, Daniel Herlea, situat la intrarea în Drobroieşti. Altă soluţie o reprezintă un magazin din Miercurea Ciuc.

O pereche de patine pentru portari costă minimum 800 de euro, iar comanda se face după un catalog, în funcţie de mărime. În cazul în care produsul dorit nu este pe stoc, doritorul este nevoit să aştepte aproximativ o săptămînă.

"Catrinoi nu a jucat din cauză că nu a avut patine. Le-am dat o şansă tinerilor, pentru că Steaua nu mai putea pierde primul loc" (Nelu Alexe, şef secţie hochei pe gheaţă Steaua)

2006 e anul în care Steaua a cîştigat ultimul titlu la hochei pe gheaţă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.