CM 2014

În priză pentru România » Olanda bagă titularii cu Estonia

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Selecţionerul Van Gaal vrea ca ”Portocala Mecanică” să funcţioneze şnur, marţi, cu ”tricolorii”, şi de aceea va miza pe titulari contra Estoniei. Singura incertitudine: Robben


Louis van Gaal n-a scos o vorbă despre România în ultimele discuţii cu jurnaliştii olandezi. Dar mesajele pe care le transmite sînt clare. Principala preocupare a selecţionerului "Portocalei Mecanice" e confruntarea de marţi cu "tricolorii".

Estonia? Balticii vor fi diseară "un adversar suficient de dificil", susţine Van Gaal, tocmai bun ca să-i aducă jucătorii la nivelul dorit, să-i bage în priză pentru adevăratul examen: "Avem încă de lucrat la jocul de posesie şi la organizarea în teren atunci cînd balonul se află la adversar".

Tocmai de aceea, anunţă cotidienele De Telegraaf şi Algemeen Dagblad, selecţionerul a decis să meargă pe mîna celui mai bun unsprezece pe care-l are la dispoziţie. Cu vedetele Wesley Sneijder, Robin van Persie şi Arjen Robben, dacă ultimul scapă de problemele la glezna dreaptă care ieri l-au ţinut mai mult în vestiar.

OLANDA
Vermeer - Janmat, De Vrij, Martins Indi, Blind - De Guzman, Sneijder, Strootman - Lens, Van Persie, Robben

"Nu aşteptaţi un festival! Estonienii se vor aşeza pe două linii. Iar ca să-i dislocăm avem nevoie de-o mare precizie a paselor şi de-o circulaţie rapidă a balonului"
Louis van Gaal, selecţioner Olanda

Insistă cu Lens
Van Gaal încalcă un principiu pe care l-a instituit de la preluarea echipei naţionale. Potrivit cotidianului De Telegraaf, selecţionerul va miza pe Jeremain Lens, deşi atacantul lui Eindhoven n-a jucat în ultimele 4 etape de campionat, fiind suspendat. "La naţională, Jeremain a jucat pe toate poziţiile în atac şi a făcut o treabă excelentă", şi-a motivat Van Gaal alegerea.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.