Nationala

CALCULE Totul se joacă la Bucureşti » ”Tricolorii” sînt plasaţi cel mai bine pentru asaltul la locul 2

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Decizia pentru echipa care va merge la baraj se va lua probabil în urma meciurilor directe dintre România, Turcia şi Ungaria. Cu ambele rivale jucăm pe ”Naţional Arena”, în septembrie.

Meciurile de aseară au marcat jumătatea campaniei de calificare, bornă în dreptul căreia, după remiza scoasă in-extremis de "tricolori", România e cel mai bine plasată în drumul spre locul secund, care duce la barajul pentru CM. La egalitate de puncte cu Ungaria şi patru lungimi în faţa Turciei, trupa lui Piţurcă va disputa pe teren propriu, în toamnă, meciurile cu ambele rivale directe la poziţia a doua din grupă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

O "dublă" programată la interval de patru zile: cu maghiarii pe 6 septembrie, cu otomanii pe 10 septembrie. E un avantaj completat de faptul că va întîlni la Bucureşti şi Estonia, buturuga mică aptă să producă însă surprize în partea a doua a preliminariilor.

În acest timp, Turcia se va deplasa la Tallin, unde ai noştri au obţinut deja trei puncte, iar Ungaria se deplasează la Istanbul, chiar marţi, într-un loc unde "tricolorii" au obţinut de asemenea maximum în clasament.

Practic, acceptînd varianta că orice punct cîştigat contra Olandei va fi un bonus pentru oricine şi că Andorra va fi numai un sparring, locul 2 se va decide, probabil, doar în meciurile directe dintre România, Turcia şi Ungaria. Iar în funcţie de jocul rezultatelor, am putea ajunge şi în situaţia de a ne fi suficiente 4 puncte în "dubla" cu rivalele.

Plus menţiunea că, la finalul preliminariilor, va exista în cele 9 grupe o ocupantă a poziţiei secunde care nu va prinde barajul, dar nu seria "tricolorilor" pare să fie momentan ameninţată.

Ce program au rivalele pentru locul 2
România: Olanda (d), Ungaria (a), Turcia (a), Andorra (d), Estonia (a)
Ungaria: Turcia (d), România (d), Estonia (a), Olanda (d), Andorra (a)
Turcia: Ungaria (a), Andorra (a), România (d), Estonia (d), Olanda (a)

Jucăm cu Trinidad-Tobago!
România va întîlni, la începutul verii, un adversar exotic. Pe 4 iunie, dată din calendarul internaţional, în ţară va sosi, pentru un amical, selecţionata din Trinidad-Tobago. "Tricolorii" s-au orientat către o echipă din afara Europei deoarece majoritatea "naţionalelor" de pe Bătrînul Continent au programate meciuri oficiale. Oficialii FRF încearcă să perfecteze un alt meci amical pentru 8 iunie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.