Auto

Ordinele de echipă creează război la Red Bull » Webber acuză campionul mondial: "Vettel face ce vrea şi e protejat!" :O

+1 Foto
Webber a făcut semne obscene către coechipierul său, după ce acesta l-a depășit

Articol de Florin Dincă  —  duminică, 24 martie 2013

Mark Webber dă cărţile pe faţă după Marele Premiu al Malaeziei, acuzîndu-l dur pe triplul campion mondial Sebastian Vettel, colegul său de la Red Bull.


Chiar pe podiumul de premiere, unde "taurii roşii" ar fi trebuit să savureze şampania învingătorilor, Webber n-a ezitat să-şi pună la zid colegul: "După ultima oprire la boxe am fost anunţat de echipă că e încheiată cursa şi să o lăsăm mai moale pînă la final. S-a luat o decizie, dar Sebastian a făcut ce a vrut şi va fi protejat ca şi pînă acum", a tunat australianul.

"Asta e stupid!"
Cei doi piloţi Red Bull s-au contrat în fruntea cursei, Vettel riscînd destul de mult pentru a reveni în frunte. Christian Horner a rămas blocat în momentul în care a văzut că neamţul a efectuat două manevre extrem de periculoase, prin care a reuşit să-l depăşească pe Webber, exclamînd: "Asta e stupid!". Nici la final nu l-a menajat pe Sebastian: "Felicitări! Se pare că ai vrut neapărat să cîştigi. Totuşi, ai de dat nişte explicaţii".

Vettel nu a fost deloc fair play în unele momente, solicitînd echipei ca Webber să se dea la o parte pentru că "e prea încet". Timpii australianului erau însă mai buni decît ai săi!

VIDEO Faza zilei în Formula 1 » Gafă incredibilă a lui Hamilton!

Hamilton şi-a cerut scuze
În spatele celor doi, Mercedes a avut aceeaşi problemă, dar ordinele de echipă au fost respectate. Lewis Hamilton ocupa poziţia a treia pe finalul cursei, dar Rosberg venea tare din spate. Timpii britanicului erau modeşti, aşa că germanul a cerut voie echipei să-l lase să treacă în faţă.

Şeful Mercedes, Ross Brawn, i-a interzis însă acest lucru: "Lewis merge în ritmul impus de noi, nu e cazul să complicăm lucrurile, nu mai putem să-i ajungem pe cei din faţă. Vrem să terminăm cursa cu ambele maşini".  Hamilton încerca să reducă drastic consumul de combustibil pentru a putea încheia cursa.

Rosberg a înţeles mesajul şi, în ciuda aprecierilor primite de la echipă, i-a înţepat la finalul cursei: "Să ţineţi minte asta". Hamilton a părut stînjenit la festivitatea de premiere, cerîndu-şi oarecum scuze faţă de colegul său: "Nu pot spune că sînt fericit pentru că sînt pe podium, dar asta e".

Citeşte şi: Marele Premiu al Malaeziei » Vettel cîştigă la Sepang după un duel tensionat cu Webber

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.