Diverse

FOTO Judecarea recursului în Dosarul Valiza s-a amînat pentru data de 22 aprilie! Becali: "Eu iubesc Înalta Curte!"

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

UPDATE 10:00 Judecarea recursului în Dosarul Valiza s-a amînat pentru data de 22 aprilie.

UPDATE 9:15 Gigi Becali a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a oferit cîteva declaraţii. Patronul Stelei a venit în faţa magistraţilor avînd la el Constituţia României.

"Orice pot să reapreciezi, numai Constituţia nu poţi să o reapreciezi. Constituţia, la articolul 11, spune clar: orice convenţie europeană sau internaţională care este ratificată de Parlamentul României face parte din dreptul intern. Convenţia europeană şi internaţională şi convenţia ONU privind corupţia trebuiesc aplicate în legislaţia românească. Acolo spune clar definiţia corupţiei în mediul privat. La recurs, procurorul spune altceva.

E adevărat, e ratificat de Parlamentul României, dar nu aplicăm noi. În România avem Codul Penal din 1969, din vremea comunismului, care nici n-are o definiţie pentru corupţia din mediul privat.Eu respect legea. Eu iubesc Înalta Curte, dar vreau să fie solemnă. Sau poate că din toamnă va fi aşa".

--------

Astăzi, de la ora 9:00, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gigi Becali ar putea afla verdictul în Dosarul Valiza.

Patronul Stelei a fost achitat de completul de trei judecători, însă procurorii DNA au făcut recurs la această decizie, iar în motivarea pe care au dat-o explică de ce Becali trebuie condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, fiind acuzat de dare de mită.

În acest proces mai sînt inculpaţi Victor Piţurcă, dar şi Teia Sponte.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.