Stranieri

Continuă mineriada! » Nu e Inter, PSG, Anji, nici ”naţionala” Turciei: Lucescu rămîne la Şahtior pînă în 2015!

Mircea Lucescu a ajuns cel mai sus în Ligă în "sferturi", în ediția 2010-2011, fiind eliminat de Barca. Patronul Ahmetov ar vrea mai mult

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul român s-a înţeles ieri cu patronul Rinat Ahmetov pentru prelungirea acordului scadent în vară şi va cîştiga în total 7 milioane de euro în următoarele două sezoane.

Adio, dar rămîn cu tine! După trei săptămîni de zvonuri şi oferte, care de care mai tentante, din toate colţurile Europei, Mircea Lucescu a făcut lumină în privinţa viitorului său. Tehnicianul român, care va împlini 68 de ani peste 4 luni, a hotărît să continue la Şahtior, clubul unde lucrează din vara lui 2004.

Granzii pot să mai aştepte
"Mereu am prelungit contractul cînd am ajuns aproape de scadenţă. E posibil orice", declara deunăzi Il Luce. Care succesiv eliminării din "optimile" Ligii, 2-5 la general cu Dortmund, a avut şase variante de a pleca din Ucraina. Interesul italienilor de la Inter şi Napoli a fost iute temperat: "Nu mă întorc acum în Serie A, deşi acolo m-am format".

Pista PSG, cea mai atractivă financiar, s-a răcit înaintea unei propuneri concrete. La fel s-a întîmplat cu destinaţia Anji, care-l dorea ca înlocuitor al lui Hiddink. Şi "naţionala" Turciei l-a dorit, era gata să-i asigure 6 milioane de euro anual, însă Lucescu nu mai voia selecţioner!

Cel mai comod a fost să meargă mai departe cu proiectul Şahtior. Patronul Rinat Ahmetov l-a convins oferindu-i 500.000 de euro peste actualul salariu de 3 milioane.

"Nu banii sînt importanţi pentru mine, nici pentru Mister. M-a interesat un singur lucru: echipa a ajuns la maximul său ori mai poate face un pas în faţă? Mister a răspuns simplu, noul acord fiind semnat pe 2 ani", anunţă miliardarul ucrainean.

"Îi iubesc pe fanii şi pe jucătorii noştri. Cred în asistenţii mei. Sînt convins că, adunîndu-ne eforturile, vom reuşi să cucerim noi culmi cu acest club" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

15 trofee a cîştigat Mircea Lucescu la Şahtior din 2004: 6 titluri, 4 Cupe şi 4 Supercupe ale Ucrainei, plus Cupa UEFA (2009)

384 de partide oficiale are Lucescu în toate competiţiile cu Şahtior, avînd o medie de 2,22 puncte pe meci; a folosit 89 de jucători

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.