Nationala

Seara titular, ziua rezervă » Selecţionerul l-a transformat pe Mutu într-o minge de ping-pong înainte de Olanda

+1 Foto
Grimasa lui Mutu spune totul: aseară a fost lăsat pe bancă

Articol de Justin Gafiuc  —  miercuri, 27 martie 2013

Piţurcă a fixat formula de start cu doar şase ore înaintea partidei. Chipciu a pierdut în faţa lui Grozav, iar Panti a fost preferat în poartă, fiind considerat mai util pe fazele fixe.

Orele premergătoare meciului de la Amsterdam au adus clipe agitate în tabăra "tricolorilor". Selecţionerul a avut dubii pînă în ultima clipă vizavi de formula de start, iar jucătorul transformat într-o minge de ping-pong a fost exact căpitanul de la Budapesta, Adrian Mutu.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

La antrenamentul oficial de luni dimineaţa, "Briliantul" a fost folosit în echipa "rezervelor": Piţurcă îi comunicase deja că nu se va afla printre primii "11" la Amsterdam, iar fotbalistul lui Ajaccio părea că se împăcase cu strategia antrenorului.

Discuţia decisivă de la hotel
Surse de la lot au relatat însă că, seara, după ce va fi strîns şi alte date despre adversar, Piţurcă s-ar fi sucit şi i-ar fi comunicat lui Mutu că ar dori totuşi să-l alinieze în trupa de start, spre a-l lăsa pe margine pe Bogdan Stancu. Surprinzător însă, cu doar şase ore înaintea primului fluier de pe ArenA, situaţia s-a mutat la loc: Mutu rezervă!

"Pe la 15:00, Piţurcă l-a chemat pe Adrian într-un salon al hotelului Marriott şi i-a explicat că ar vrea totuşi să revină la gîndirea iniţială. Şi i-a dat versiunea finală: «Vei fi pe bancă!»", au povestit oameni din grupul reprezentativei.

Miza pe forţa revanşei la Grozav
Chipciu a fost trecut rezervă, deşi la antrenamentul oficial figurase în formula de bază. "L-a preferat pe Grozav mizînd pe dorinţa lui de revanşă după Budapesta" a fost una dintre explicaţiile venite dinspre staff-ul României.

La fel, Panti i-a luat faţa lui Tătăruşanu pe considerentul că ar fi mai util pe fazele fixe şi la baloanele înalte, în timp ce Tamaş şi-a cîştigat locul în formaţie tot pe ultima sută de metri: Luchin a fost anunţat că e rezervă cam în acelaşi timp cu Mutu!

13 ani se împlinesc poimîine de la debutul lui Mutu la "naţională", 29 martie 2000, 0-2 cu Grecia

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.