Nationala

"Dodel" X 11! » Gardoş, Raţ, Grozav, Tănase şi Stancu s-au făcut de rîs pe Amsterdam ArenA

Articol de Răzvan Luţac, Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Jucătorii lui Piţurcă, post pe post: au început dezastruos, cîţiva s-au redresat pe finalul primei reprize, toţi au făcut o repriză secundă de coşmar. Cel mai dezamăgitor a fost Tănase, dar nici colegii n-au fost departe!

PANTILIMON - A început cu emoţii, încercat de la mare distanţă de Strootman. A luat uşor golul lui Van der Vaart: în loc să plonjeze, portarul "s-a culcat" după minge. În repriza a doua, a fost spectator la "capul" lui Van Persie. Greşeală importantă la ultimul gol, cînd a respins în faţă şutul transformat în gol de Lens.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

TAMAŞ - Ofensiv în prima repriză, a avut cîteva urcări care au pus presiune pe apărarea batavă. A prelungit cu capul la ocazia uriaşă semnată de Adi Popa în minutul 38. Părea că se descurcă în faţa lui Robben, însă a clacat la golul doi al batavilor. S-a încurcat cu Chiricheş şi a ieşit apoi golul lui Van Persie.

CHIRICHEŞ - Are vină la primele două goluri ale olandezilor. Mai întîi, la punctul lui Van der Vaart, l-a scăpat pe Van Persie, care a pasat decisiv. Apoi, în repriza secundă, a bîlbîit o minge preluată de Robben şi transformată în centrare de gol.

GARDOŞ - Destul de nesigur în prima repriză, cînd a respins aiurea multe mingi. Şi-a desăvîrşit jocul slab prin penalty-ul comis în minutul 64. A repetat prestaţia lui Goian de la Budapesta.

RAŢ - A fost învîrtit pe toate părţile de Lens. Depăşit la prima ocazie a batavilor, ratarea lui Van Persie, cea care avea să anunţe golul lui Van der Vaart. La reuşita olandezilor, l-a scăpat pentru a doua oară în meci pe fotbalistul lui PSV, pornind faza de 1-0. Nu s-a redresat.

BOURCEANU - Foarte şters. A recuperat cîteva mingi, însă a fost mult mai puţin vizibil decît Pintilii. Nu a urcat deloc.

PINTILII - Cel mai prezent mijlocaş în prima repriză. A recuperat mingi importante, dar s-a pierdut în partitura defensivă dictată de Piţurcă. A pornit cîteva acţiuni de atac ale "tricolorilor", dar s-a prăbuşit o dată cu echipa, după pauză.

AD. POPA - A început cu şarje în flanc, a contribuit la prima ocazie a "tricolorilor", ratată de Stancu. Apoi, în minutul 38, a irosit cea mai mare şansă a echipei: şutul din unghi a trecut puţin pe lîngă poarta lui Vermeer. Şi-a revenit după un început slab de repriză secundă, a provocat "galbenul" lui Blind.

GROZAV - Inexistent, la fel ca la Budapesta. A demonstrat că nu merita titularizat.

TĂNASE - Simbolul neputinţei din atacul României. A fost coborît, la un moment dat, pentru a-l ajuta pe Raţ în flancul stîng. L-a depăşit de puţine ori pe Janmaat. A încercat un şut de la distanţă în repriza a doua, care a zburat ruşinos peste poartă.

B. STANCU - Unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren. A avut doar două faze interesante: în prima dintre ele, şi-a prelungit mingea prea mult şi i-a permis lui Vermeer să reţină.

CHIPCIU, TORJE ŞI MUTU - Deşi au avut aproape o jumătate de oră la dispoziţie, cărţile erau deja făcut la intrarea lor pe teren. N-au putut dinamiza ofensiva şi n-au modificat cu nimic letargia coechipierilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.