Nationala

Două meciuri, un punct, trei întrebări » Lucruri de neînţeles la modul în care a pregătit Piţurcă partidele cu Ungaria şi Olanda

Suporterii nu mai înţeleg nimic din deciziile selecţionerului şi jocul favoriţilor.

Articol de Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Suporterii şi oamenii de fotbal aşteaptă cu înfrigurare toamna preliminariilor CM 2014: cel puţin trei enigme rămîn din deplasările în Budapesta şi Olanda, unde "tricolorii" n-au jucat mai nimic.

1. Cum a fost gîndită problema fundaşului stînga?
Piţurcă l-a lăsat acasă pe Latovlevici, a mizat nefericit cu Şt. Radu la Budapesta şi s-a încăpăţînat să-l introducă pe Raţ la Amsterdam deşi Lens, adversarul direct, îl umilise în turul cu batavii de la Bucureşti.

"După cele două partide, e momentul să renunţăm la fotbaliştii care au ajuns la o vîrstă şi nu pot să dea mai mult" (Gabi Balint)

2. De ce Grozav şi Stancu la Amsterdam?
I-a lăsat pe bancă pe marcatorii cu Ungaria, Mutu şi Chipciu, forţînd din start cu Grozav şi Stancu, inexistenţi la Budapesta.

"M-a surprins titularizarea lui Stancu, poate Rusescu era soluţia mult mai bună. Am fost martori la jocul Olandei, asta doare. N-am contat. Asta provine şi din felul în care se discută tactic cu aceşti jucători" (Cornel Dinu)

"Cele două meciuri au fost de coşmar. Chipciu îmi place foarte mult, mai ales obrăznicia lui pozitivă, ar fi trebuit să joace mai mult cu Olanda" (Emerich Ienei)

3. Ce poţi face cînd muţi prea tîrziu?
La Budapesta a mutat ofensiv abia în minutul 71, la 1-2, deşi jocul "naţionalei" era evident dezamăgitor. Cu Olanda a mutat prima oară abia la 0-2, în minutul 60.

"E îngrijorător că am primit 8 goluri de la aceeaşi echipă. Greşeli. Haos în echipă. Am avut încredere în Piţurcă, dar nu mai am deloc. Nu mai e o soluţie pentru echipa naţională" (Dumitru Dragomir)

Cine îl apără pe Piţi

Mircea Sandu: "Rămîne în continuare, are un obiectiv fixat pentru 2016. Tot ce se întîmplă înainte de 2016 e un bonus. Aşa că trebuie să avem puţină răbdare"

Ladislau Boloni: "Trebuie să-i dăm încredere lui Piţurcă, problema noastră e la creşterea tinerilor"

Cosmin Contra: "Ar trebui să fim îngrijoraţi de joc, dar naţionala a demonstrat în Turcia că se poate bate cu orice adversar. Băieţii au nevoie de susţinere"

Marius Lăcătuş: "Nu sînt mulţi antrenori în România care pot să-i reproşeze ceva lui Piţurcă, ţinînd cont de rezultatele lui la club şi la naţională"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.