Nationala

Cine îl mai înţelege?! » Culisele haosului de la lot înainte de 0-4 cu Olanda: cum l-a zăpăcit Piţurcă pe Mutu

Articol de George Chiriac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Relaţia dintre selecţioner şi atacantul "naţionalei" stă pe un butoi cu pulbere: chemat în cantonament cu o zi mai repede, fotbalistul lui Ajaccio s-a întors pe bancă după ce fusese anunţat titular!

"Naţionala" s-a prezentat lamentabil la Amsterdam. Totuşi, un adevărat şir de evenimente incredibile s-au ascuns în spatele înfrîngerii clare. Unele dintre ele au fost dezvăluite ieri, în cadrul emisiunii "Fanatik Show" de la DigiSport, de către moderatorul Horia Ivanovici.

"Eşti exclus!"
Cu o zi înaintea reunirii de la Mogoşoaia, Mutu l-ar fi sunat pe selecţioner pentru a-l întreba la ce oră să se prezinte la convocarea de luni. Piţurcă i-a impus să ajungă peste doar două ore! "Nu glumesc! Dacă nu ajungi acum, te exclud din lot!", ar fi răbufnit selecţionerul.

"Briliantul", vădit nemulţumit, s-a prezentat încă de duminică. Dar, surpriză! În cantonament nu era aşteptat de nimeni. L-a sunat pe Piţurcă, dar acesta i-a răspuns revoltat: "Ai întîrziat! Ai fost aşteptat pînă acum, nu mai e nimeni. Eşti exclus!".

Situaţia ar fi fost remediată de Mircea Sandu, care l-a sfătuit pe Mutu să nu îi răspundă antrenorului, "ştii şi tu cum e el", ar fi încercat "Naşu'" să aplaneze conflictul.

Plimbat de pe bancă în teren. Şi retur!
Deşi a fost unul dintre cei mai buni "tricolori" cu Ungaria, Mutu a avut o surpriză înainte de confruntarea de pe ArenA. A fost anunţat că va lua loc doar pe bancă! Apoi, la antrenamentul oficial de luni, a jucat în echipa rezervelor.

Peste cîteva ore, surpriză! Mutu a fost înştiinţat că Piţurcă s-a răzgîndit şi va fi din nou titular. Dar nu s-a bucurat mult de locul din primul 11. "Cu şase ore înainte de meci, marţi, în jurul orei 15, Piţurcă l-a chemat pe Mutu într-un salon al hotelului Marriott şi i-a explicat că vrea să revină la formula iniţială", explică surse din sînul echipei naţionale.

Alte simboluri ale haosului
- În minutul 63 al partidei, Piţurcă s-a grăbit să-l introducă pe Torje în teren pentru ca acesta să execute o lovitură liberă
- Imediat după ce a fost schimbat, Tănase le-a explicat colegilor de pe bancă o execuţie defectuoasă, minge trimisă la zece metri pe lîngă poartă: "Am vrut să-l lobez pe portar"
- Înainte de partidă, la marginea terenului şi-a făcut apariţia Gigi Becali. Patronul Stelei le-a vorbit jucătorilor şi s-a pozat cu Piţi
- Pe teren au intrat Stancu şi Grozav, care au avut un meci slab la Budapesta. Explicaţia staff-ului? "L-a preferat pe Grozav mizînd pe dorinţa lui de revanşă!".

Cea mai severă înfrîngere!
Înfrîngerea cu Olanda este cea mai severă înregistrată de Victor Piţurcă la "naţională". Precedentele erau 0-3 cu Lituania, la Cluj, în 2008, şi 1-4 cu Olanda, în 2012, pe Arena Naţională.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.