Nationala

Opinie de Theodor Jumătate » A vrut selecţionerul Piţurcă să-l compromită pe Raţ?

Raţ contra Lens: un duel inegal!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Să joci cu Raţ în faţa lui Lens, într-un asemenea meci, e sinucidere. Iar Piţurcă o ştia.

Mai văzuse acest film pe 16 octombrie, cînd aripa lui PSV îl ameţise pe căpitanul nostru la Bucureşti cu fentele imprevizibile şi schimbările derutante de direcţie.

Apărătorul de 31 de ani, căruia Şahtior refuză să-i prelungească angajamentul, nu-i putea marca nici umbra lui Lens. Şi totuşi, selecţionerul a mizat din nou pe cartea Raţ ca fundaş stînga, primind rapid demonstraţia gravei sale erori.

Cînd i-a sărit mingea un metru din gheată, Raţ nici nu se informase unde e Lens. Olandezul era lîngă el, ca o panteră ce simte gustul sîngelui. L-a devorat pe "tricolor". Acolo a fost scînteia ce a aprins acţiunea de 1-0.

Atunci, intuind pericolul ce-l pîndeşte, de ce a insistat Piţurcă să-l folosească pe Raţ? A vrut să-l ucidă fotbalistic, să-l facă de rîs, să-i arate că e un jucător care nu mai poate ţine pasul cu viteza unui meci în 2013, să-l forţeze să renunţe singur la "naţională"?

Nu o dată au fost zvonuri în ultima vreme că selecţionerul nu-l mai place pe Răzvan şi îi caută înlocuitor. Dacă aceasta a fost ideea, i-a reuşit. Dar astfel a afectat "naţionala". "Naţionala" noastră.

4 a fost nota primită de Raţ în Gazetă în faţa Olandei şi pe 16 octombrie, şi pe 26 martie; Lens a avut 8 în ambele meciuri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.