Diverse

Premierul Ponta vrea un nou pachet legislativ pentru sport. A găsit o sursă de finanţare surprinzătoare

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 28 March 2013

Premierul Victor Ponta le-a cerut reprezentanţilor MTS să se grăbească cu redactarea legilor privind sprijinirea sportului: "dacă nu vă mişcaţi repede, nu mă mai găsiţi în funcţie!". Ponta are şi o soluţie inedită pentru finanţarea sportului

"Nu pot fi eu cel care face pachetul legislativ. Hai să-ncepem odată, veniţi cu pachetul legislativ, sînteţi în întîrziere! N-o să mă mai găsiţi în funcţie dacă nu vă mişcaţi suficient de repede! Sigur, nu vorbesc de o zi sau de o lună. A trecut aproape un an de cînd am avut aceeaşi discuţie!", le-a spus Ponta participanţilor la conferinţa "Momentul 0 în sportul românesc".

El a precizat că îşi asumă, alături de ministrul Sportului, adoptarea de către Parlament a acestui pachet legislativ, dar a atenţionat că o astfel de strategie va avea rezultate abia peste aproximativ 15 ani.

În luna iulie, într-o întîlnire cu reprezentanţii federaţiilor sportive, premierul i-a asigurat pe aceştia că Guvernul îi va sprijini la rezolvarea problemelor din domeniu şi a afirmat că "pachetul legislativ" pentru sport este singurul pentru care ar fi dispus să îşi angajeze răspunderea în Parlament.

El a cerut atunci ANST să includă în acest pachet toate modificările pe care le doresc legate de legislaţia sportului. Reprezentanţii ANST au convenit să formeze un grup de lucru care să redacteze acest pachet legislativ.

O sursă nouă de finanţare: Loteria Română
Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, instituţie care va asigura şi suportul tehnic pentru astfel de activităţi, statul estimînd că va realiza venituri suplimentare pentru buget. Statul estimează că astfel va realiza la buget un supliment de venituri de 87 milioane lei în acest an şi câte 117 milioane lei în fiecare din următorii cinci ani. Modelul este preluat după alte ţări din Europa, acolo unde loteriile naţionale asigură o bună parte din banii unor activităţi sportive sau culturale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.