Stranieri

Paradox Maxim » La "naţională" e ignorat, la Stuttgart e deja ”o lovitură”!

Maxim, cu mască după ce Hernanes (Lazio) i-a rupt nasul, fericit la a 6-a apariție în tricoul Stuttgartului

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul mijlocaş al Pandurilor a reuşit să-i convingă pe nemţi în doar 6 apariţii în tricoul şvabilor.

Maghiarul Tamas Hajnal, coleg la Stuttgart, îl vedea titular la Budapesta. Dar Piţurcă şi-a adus aminte de Alexandru Maxim abia în minutul 66. Iar cu Olanda (0-4), deloc.

Nemţii de la Kicker, în schimb, vorbesc despre fostul mijlocaş al Pandurilor, deja!, ca de "o lovitură" dată de VfB în mercato din ianuarie. Şi asta după numai 6 apariţii (3 Bundesliga, 3 Europa League) în tricoul şvabilor!

"Alexandru are calităţi care nouă ne-au lipsit pînă acum", îl laudă antrenorul Bruno Labbadia. Iar Kicker aminteşte assist-ul reuşit de jucătorul de 22 de ani în ultima etapă din Bundesliga. Acel corner bătut impecabil, pe care Niedermeier l-a transformat în golul victoriei Stuttgartului la Frankfurt (2-1): "A fost a 115-a lovitură de colţ a lui VfB în acest campionat şi doar a doua încheiată cu gol!".

În afara preciziei la fazele fixe, bisăptămînalul german a descoperit la Maxim şi alte calităţi:
- tehnică deosebită
- maturitate în joc
- şut de calitate
- precizia paselor

Mai are de lucrat la forţă, stabilitate şi viteză, susţine acelaşi Kicker, dar Labbadia e convins că-l va aduce pe român în parametrii doriţi: "Dacă va rămîne la fel de concentrat, Alexandru ne va oferi multe bucurii".

Descoperit din întîmplare
Kicker a povestit că responsabilii Stuttgartului l-au descoperit pe Maxim "accidental". Aflat în căutarea unui atacant de careu, toamna trecută, secundul lui Bruno Labbadia, Eddy Sozer, a nimerit la un meci al Pandurilor. Iar la întoarcere i-a povestit şefului său că a văzut "un jucător care ne-ar prinde tare bine. Dar nu-i atacant, ci mijlocaş". Labbadia l-a urmărit şi el la treabă pe Maxim, dîndu-şi imediat acordul pentru transfer.

"VfB Stuttgart n-a avut experienţe prea reuşite de-a lungul timpului cu jucătorii români. Dar Maxim pare să fie o lovitură norocoasă" (Kicker, bisăptămînal german)

"Alexandru are calităţi care nouă ne-au lipsit pînă acum. Dacă rămîne concentrat, ne va oferi multe bucurii" (Bruno Labbadia, antrenor Stuttgart)

"Mi-a fost teamă că n-o să mă acomodez în Germania. Însă, după o lună, mă simţeam deja ca acasă. Aş vrea să rămîn aici cît mai mult posibil" (Alex Maxim în Kicker)

1,5 milioane de euro a dat VfB Stuttgart în mercato din ianuarie pe Maxim

4 ani şi jumătate e durata contractului lui Maxim la şvabi, unde primeşte 300.000 de euro anual

95 de minute a adunat cu totul fostul mijlocaş al Pandurilor în cele 6 meciuri în care a fost utilizat la VfB

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.