Liga 1

VIDEO + FOTO Din suflet de rapidist » Giuleştenii au învins ieri Pandurii cu 2-0

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Specialistul golurilor decisive în Grant, Nicolae Grigore, fotbalistul de 29 de ani din care 20 în Giuleşti, i-a adus Rapidului victoria cu Pandurii


Deşi a pierdut aproape 20 de jucători în pauza de iarnă, Rapidul încă mai poate alinia o formaţie experimentată. Puştii din primele etape din această primăvară au dispărut uşor-uşor din prima linie. Aseară, doar Nicolae Vasile a fost titular, puştiul de 17 ani fiind de altfel şi unica variantă pentru postul de fundaş stînga. În rest, numai fotbalişti cu state vechi în Liga 1 plus Pecanha, un goalkeeper de 33 de ani.

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Debut vişiniu
Fără gol în ultimele trei etape, alb-vişiniii au vrut să dea repede lovitura, însă Pancu a trimis pe lîngă, cu capul, din plonjon, dintr-o poziţie ideală, după trei minute de la primul fluier. Cinci minute mai tîrziu, încă o minge a ajuns în acelaşi loc, dar Herea a ratat întîlnirea cu ea. Apoi, veteranul de 35 de ani şi-a încercat norocul de la distanţă. În zadar!

Slalom printre rapidişti
Gorjenii au aşteptat timizi pînă cînd Nistor a ieşit la rampă. Mai întîi a trimis milimetric pe lîngă vinclu de la 20 de metri, apoi şi-a bătut joc de o fază superbă. A driblat toată defensiva rapidistă şi, în loc să şuteze, a mai încercat un dribling inutil şi nereuşit. Pînă la pauză, Matulevicius l-a încălzit pe Pecanha cu un şut din unghi, iar Voicu i-a dat mari emoţii brazilianului, fiind aproape de autogol.

De la vestiare giuleştenii au ieşit la fel de decişi ca în startul meciului. Grigorie a lovit bara cu o lovitură de cap din şase metri, apoi scorul a fost deschis de salvatorul alb-vişiniilor din acest sezon. Grigore a preluat pe piept centrarea lui Roman şi a trimis cu sete printre picioarele lui Mingote, în minutul 61. Opt minute mai tîrziu, Fane mai găseşte o dată bara, Pandurii replică prin Nistor, cel mai bun gorjean aseară, şi prin Matulevicius, însă Pecanha şi-a făcut datoria. Roman putea face el 2-0, a ratat şi apoi a centrat pentru un gol spectaculos dat de Alex Coman. Giuleştenii bifează a doua victorie din acest an şi din era insolvenţei, iar Pustai a şasea înfrîngere din tot atîtea partide în Grant.


17 fotbalişti au părăsit Giuleştiul în iarnă: Albuţ, Duarte, Bozovici, Milisavljevici, M. Constantin, Glauber, Burcă, Codrea, I. Apostol, Pavlovici, Teixeira, Renan, Bilaşco, Goga, Ilijoski, Figueiredo, Surdu

14 goluri a marcat Grigore din vara lui 2010, cînd s-a întors la Rapid. A înscris în 13 meciuri: 4 remize şi 9 victorii

Cifrele meciului
Rapid Parametru Pandurii
6 ocazii 3
23 (8) şuturi (pe poartă) 15 (5)
7 cornere 6

Şi-au pierdut golgeterul
Rapidiştii vor juca în etapa următoare, la Bistriţa, fără Nicolae Grigore. Marcator aseară, Grigore a încasat înainte să înscrie un cartonaş galben şi a cumulat şapte avertismente, astfel că e suspendat pentru partida cu Gloria. El a ajuns la 5 goluri în această ediţie din Liga 1 şi e golgeterul trupei lui Rada, alături de Herea. (George Stanciu)

Abandonaţi de toţi
Giuleştenii continuă să existe în incertitudine. Copos n-a fost la meci, şi nici Gruia Stoica, pretendentul la poziţia de patron în Grant, nu a venit. Nu a mai apărut nici Andone, care i-a urmărit pe vişinii de cîteva ori fiindcă există posibilitatea ca el să devină şeful staff-ului tehnic al Rapidului o dată cu tranzacţionarea clubului. (George Stanciu)

Nu marcaseră în 2013!
Rapid a întrerupt o serie negativă incredibilă: nici un jucător al lui Rada nu înscrisese în acest an! Giuleştenii aveau o victorie, 1-0 la Iaşi, obţinută cu un autogol al moldovenilor, un 0-0 la CFR Cluj, 0-0 cu Petrolul şi 0-1 acasă cu Dinamo. Nicolae Grigore a oprit seria sterilă cu reuşita din minutul 61. (George Stanciu)

Torţe în bloc
Rapidiştii au găsit o metodă ingenioasă să folosească torţe fără să le mai fie suspendat stadionul. Cîţiva ultraşi au mers într-un balcon dintr-un bloc de pe Calea Giuleşti şi au aprins torţele acolo în timpul reprizei a doua, la puţin timp după pauză.

Mardare a jucat două minute!
Meciul a fost de coşmar pentru Ştefan Mardare. Apărătorul a fost trimis pe teren în minutul 89 în locul lui Herea, Rada sperînd că modificarea îl va ajuta să conserve avantajul minim. Dar peste două minute, Mardare a făcut un fault, a luat "galben", a protestat şi Balaj i-a mai dat un cartonaş galben şi pe cel roşu!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.