Liga 1

Investiţie ratată » "Feroviarii" nu vor activa clauza de cumpărare pentru Nwankwo Obiora

Articol de Radu Bichiş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Deşi a fost titular în ultimele partide, nigerianul nu i-a impresionat pe oficialii clubului, dar nici pe antrenorul Paulo Sergio


Prezentat ca o mare speranţă pentru proiectul de viitor al clujenilor, nigerianul Nwankwo Obiora (21 de ani) a dezamăgit crunt în ultimele trei partide. La sugestia antrenorului Paulo Sergio, oficialii clujeni nu vor activa în vară clauza de cumpărare de la Inter Milano, cifrată la aproape un milion de euro. Obiora a fost împrumutat gratis de italieni pînă la finele sezonului, cu opţiune pentru un transfer definitiv. "Nu dă o pasă filtrantă, ci doar vrea să scape rapid de responsabilitate. Nu are personalitate în joc, Muniru fiind mult peste el ca ambiţie. Altceva ne dorim de la un mjlocaş central, fie el şi defensiv" e motivaţia clujenilor.

Paszkany anunţă revoluţie la vară
Pe lîngă Obiora, patronul Arpad Paszkany a anunţat revoluţia în vară după ultima reprezentaţie de la Ploieşti. "Cu siguranţă, vor zbura mulţi dintre ei, asta e o certitudine. Am avut o discuţie înainte de a pleca la Petrolul. Chiar le-am spus: nu vă este ruşine de jocul prestat, de locul din clasament?! În 7 partide n-am cîştigat nici un meci, am marcat un singur gol! În viaţa mea, de cînd am preluat acest club, o asemenea serie nu am avut! Eu spun, eu aud şi eu reacţionez...Reacţia lor este una care întîrzie să vină, ca şi la dinozauri. Mă rog, aşa se spune, că şi în cazul dinozaurilor, dacă le dai peste coadă, peste o jumătate de oră spun "au". Dar ăştia nici după două zile nu au o reacţie!", a răbufnit Paszkany la "Fotbal Look".


"Fotbalul e singurul domeniu unde nu poţi sancţiona pe nimeni că-şi bate joc de meseria sa. Unii nu au caracter şi nu-şi doresc mai mult de la carieră...Ei se complac pur şi simplu în dreptul unui salariu extrem de nesimţit faţă de cei care muncesc în economia zilnică"
Arpad Paszkany, finanţator CFR


Alt nigerian în vizor
Clujenii nu au renunţat la ideea de a-l transfera pe mijlocaşul Sunday Mba (24 de ani), internaţional nigerian care joacă la Warri Wolves. Mba a fost eroul Nigeriei la Cupa Africii pe Naţiuni, unde a marcat golul victoriei în "sferturi", contra Coastei de Fildeş (2-1), iar apoi a decis finala cu Burkina Faso, cu o execuţie fabuloasă (1-0). CFR a oferit 600.000 de euro pentru serviciile sale, dar un scandal legat de drepturile sale federative a blocat tranzacţia pînă la vară. Între timp, Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb, Odense, Malmo şi Karpatî Lvov au intrat pe fir şi vor să afle condiţiile în care l-ar putea transfera pe eroul Nigeriei.

Atacă şi "rezervele"
Paszkany e nemulţumit de aportul jucătorilor care au prins rar un post de titular la CFR. "Asta este, orice ai spune, în momentul în care trebuie să joci cu 5-6 jucători, sîntem o altă echipă. N-am crezut aşa ceva, credeam că putem conta pe toţi jucătorii noştri din lot, sînt unii care au vechime, dar nu au reuşit să se impună. Chiar dacă era o situaţie fortuită şi ar trebui să se folosească de această ocazie, unii sînt departe rău de pretenţiile noastre", a completat Paszkany.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.