Nationala

Cum a ajuns ”Dodel” titular cu Olanda şi de ce se plîng steliştii la "naţională": "Tănase a fost ultimul la testele fizice!"

Articol de Justin Gafiuc, Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Piţurcă a dezvăluit şi că preşedintele FRF l-a sunat amuzat de speculaţiile din presă privind prezenţa antrenorului Stelei şi pe banca "naţionalei"


"Să demisionez? De ce? Pe munca mea?!", a reacţionat ferm Piţurcă la orice întrebare în jurul unei eventuale plecări de pe banca echipei naţionale. Apoi şi-a nuanţat poziţia, comentînd şi varianta ca Reghecampf să rămînă antrenorul Stelei, dar să devină şi selecţioner: "O invenţie! Pînă şi Mircea Sandu m-a sunat rîzînd, cînd a văzut în ziare". Şi s-a delimitat total de antrenorul Stelei: "Nu îl sun ca să aflu nivelul fizic al jucătorilor; aflăm noi asta la echipă, îi testăm".

"Vi se pare că Steaua are jucători formidabili?"
Pe de o parte, selecţionerul s-a arătat încrezător în calităţile stelistului Tănase, "titular cu Olanda pentru că face faza defensivă şi e tehnic". Dar a pus şi o întrebare cu tîlc: "Vi se pare că Steaua are jucători formidabili? Spuneţi-mi trei care să poată juca la Barcelona sau Chelsea! Au valoare pînă la un anumit nivel".

Piţurcă a dezvăluit şi că, iniţial, Dodel nu era în cărţi pentru prima echipă la Amsterdam: "Recunosc, a fost ultimul din lot la testele fizice înainte de Ungaria. Cu cîteva zile înainte de meciul cu Olanda m-a convins însă, la antrenamente!".

SĂGEATA LUI PIŢURCĂ
"Unii jucători de la Steaua nu mai sînt mulţumiţi de şedinţele teoretice şi tactice de la lot. Se întreabă de ce stăm o oră să exersăm fazele fixe. Se întreabă şi noi luăm gol din faze fixe! Acum au început cu de-astea, probabil că au ajuns la alt nivel :)"


"Gigi credea că jucăm cu Bacăul!" :)
Piţurcă a comentat şi episodul de la Amsterdam cînd Gigi Becali a intrat pe teren şi s-a apropiat de banca "tricolorilor": "Habar n-am cum a ajuns acolo! Mi-a scos o cruce, a zis că batem cu 3-1! El credea că jucăm cu Bacăul, nu cu Olanda!".

"Trec la costum cînd vom juca bine!"
Selecţionerul a explicat şi de ce preferă treningul la meciurile "naţionalei", deşi pe vremea cînd era antrenor de club purta aproape totdeauna costum: "Sîntem o echipă în reconstrucţie, vreau să le arăt băieţilor că sînt lîngă ei, lucrăm împreună. Cînd va merge jocul, mă întorc la costum: nu mai strig, nu mă mai ridic de pe bancă!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.