Băhăian a fost condamnat, miercuri, la 26 de ani de închisoare, în dosarul de înşelăciune, omor, instigare la omor calificat şi fals. În iunie 2010, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Sergiu Băhăian, Valentin Şlepac, Adrian Grigoraş, Edward Mărculescu, Dan Iovan, George Oprea, pentru săvîrşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, omor şi instigare la omor deosebit de grav, conform Mediafax.
4 victime: îngropaţi de vii şi aruncaţi de pe pod în Dunăre
Lucian Cernat a fost ucis în anul 2006, fiind aruncat în Dunăre de pe podul rutier de la Cernavodă, după ce iniţial a fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Emil Leonte a fost omorât în anul 2008, cu mai multe lovituri de ciocan în cap, cadavrul acestuia fiind aruncat în canalul Dunăre-Marea Neagră. Ionel Ulezu a fost omorât tot în anul 2008, fiind îngropat de viu după ce fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Cadavrul său a fost găsit într-o curte din satul Măgura, comuna Cerchezu, judeţul Constanţa, într-o groapă de aproximativ doi metri adâncime, sub o placă de beton deasupra căreia era construit un WC. Petrică Captalan a fost omorât în 2008, după ce a fost lovit în cap cu o bâtă şi îngropat imediat într-o groapă, la aproximativ un metru adâncime, deasupra cadavrului fiind pusă o placă din beton acoperită cu pământ, conform Mediafax. La 25 noiembrie 2012, acesta a fost condamnat la zece ani de detenţie într-un alt dosar, pentru o înşelătorie în care a căzut victimă o familie.
Legăturile cu Gloria Buzău
Legătura dintre Sergiu Băhăian, capul reţelei mafiote acuzate de o serie de crime abominabile, şi Gloria Buzău a început pe 24 august 2009. Atunci, omul de afaceri a preluat de la Costel Bucur pachetul majoritar de acţiuni al echipei. Totul s-a făcut printr-o firmă de apartament din Mediaş, TK Invest SRL, patronată de mîna dreaptă al lui Băhăian, Eduard Mărculescu. Se pare că persoana care a intermediat tranzacţia e un afacerist din Buzău, Ionel Turturică.
"Mi s-a făcut pielea de găină!"
Mihai Marin, preşedintele clubului, îşi aminteşte întîlnirile cu Băhăian: "Era un tip reţinut. Nu voia să fie văzut! A investit 23.000 de euro la echipă. Dar 10.300 i-am plătit jucătorului Mincă, iar restul s-au dus către FRF în contul unei datorii! Cînd am auzit ce s-a întîmplat, mi s-a făcut pielea de găină! Bine că nu a adus mai mulţi bani, că la cîte întîlniri am avut cu el, poate eram şi eu acum îngropat!".
"Părea un tip OK"
Actualul antrenor al echipei de handbal de la Dinamo, Eliodor Voica, l-a cunoscut pe Băhăian la sfîrşitul anilor '90: "Era sponsor principal, dar nu apărea ca o prezenţă activă. Venea doar la partidele importante. S-a comportat ireproşabil faţă de jucători, nu ne-a minţit niciodată, părea un tip OK. Cred că ţinea mult la mine dacă a vrut să-mi organizeze şi un meci de adio înainte de plecarea mea în Germania. Eram într-un moment foarte bun al carierei. A picat acum ca un trăznet vestea cu ce i-a zămislit mintea să facă! Nu-ţi vine să crezi!".
Fostul patron al celor de la Gloria Buzău, Sergiu Băhăian, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 26 de ani de închisoare.
{{text}}