Liga 1

Gigi s-a asigurat că noul transfer din Ghencea corespunde propriilor principii: "Am înţeles că e creştin! L-am văzut cînd face cruce"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 05 aprilie 2013

Întrebat de moderatorul unei emisiuni TV dacă are vreo problemă cu Denis Alibec, avînd în vedere de confesiunea sa musulmană sau dacă mai simte vreun fel de problemă împotriva jucătorilor de altă religie de cea creştină, Gigi Becali a explicat care este situaţia în Ghencea:

"Nu e nici o problemă. E adevărat, mai zic eu cîteodată, aşa, de tradiţie, dar nu e descriminare, e vorba de tradiţie. Denis Alibec este creştin, l-am văzut cînd se închina la meci. Mama lui este musulmancă. Eu ştiu că el este creştin, dar asta nu contează! Eu vreau să joc cu români, nu contează că ai 2-3 jucători de altă religie. E o chestiune de încredere, fiecare om ţine mai mult la religia lui, dar asta nu înseamnă că nu îl respecţi. Mai ales că musulmanismul e o religie moştenită, din neam în neam. Nu e vreun cult american, în care s-au adunat 13 inşi şi au făcut o biserică", a explicat patronul Stelei la televiziunea sportro.

Pe propriul profil de Facebook, Denis Alibec scrie că este creştin ortodox.

În cazul Yesilova s-a sesizat FIFA
În finalul anului 2008, Gigi Becali a decis să-l dea afară de la echipă pe preparatorul lui Dorinel Munteanu, turcul Yuksel Yesilova. Motivul? Faptul că acesta e musulman, lucru care îl nemulţumea pe Becali, care spunea că are ghinion din acest motiv. FIFA s-a sesizat după ce Gazeta Sporturilor a prezentat atunci în exclusivitate informaţia, însă, deşi a deschis o procedură disciplinară şi chiar l-a chemat la audieri şi pe Yesilova, n-a luat nici o sancţiune împotriva lui Becali sau a clubului Steaua.

A avut probleme şi cu homosexualii
În urmă cu 3 ani, Stelei i-a fost propus, prin intermediul lui Ioan şi Victor Becali, un stoper bulgar de la ŢSKA Sofia, Valentin Ivanov. După ce au apărut în presa din România articole preluate din ziarele bulgare, care susţineau că Ivanov ar fi gay, Gigi Becali a reacţionat: "Dacă e gay, nu-l iau nici dacă mi-l dau ăia gratis, poate să fie orice valoare!".

Jucătorii de culoare, altă problemă
"Bokila v-am zis că îmi place, Tembo la fel. De fapt, pe Tembo aş putea să-l iau gratis pentru că ştiu că sînt probleme mari la contractul pe care îl are cu Astra, nu e valabil, însă nici n-am cum să-i iau pe amîndoi, că eu nu vreau la echipă mai mult de un negru. Nu vreau eu jucători de culoare pentru că apoi nu mai am noroc!", a declarat Gigi Becali în iarnă, atunci cînd s-a zvonit un transfer al lui Bokila în Ghencea.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.