Liga 2

VIDEO&FOTO Haos la juniori » Condiţii dezastruoase: "Nu se poate aşa ceva, şi-au bătut joc de sănătatea copiilor!"

+8 Foto
Aşa se prezenta terenul de la Iţcani la ora meciului // Foto: Ionuţ Tabultoc

Articol de Bogdan Fechită  —  vineri, 05 aprilie 2013

Meciul dintre LPS Suceava şi CSS Botoşani, scor 2-0, contînd pentru campionatul de Juniori B, disputat în urmă cu cîteva zile, s-a desfăşurat pe un gazon impracticabil: practic, cei 22 de jucători plus arbitrii au evoluat pe un teren acoperit de nămol, bălţi de apă şi sloiuri de gheaţă.

Meciul a avut loc pe stadionul din Iţcani, iar arbitrii, veniţi de la Iaşi, au decis ca partida să se dispute cu toate că terenul nu îndeplinea condiţiile impuse de regulament. Motivul invocat de "fluieraşi": nu voiau să mai facă un drum în plus de la Iaşi la Suceava! Regulamentul precizează că, în cazul în care terenul este impracticabil, un meci se reprogramează pentru a doua zi.

“I-am spus centralului că nu se poate juca, terenul fiind impracticabil. S-a dus la vestiar şi cînd a revenit, a luat balonul şi s-a dus la centru să fluiere începutul partidei. L-am mai întrebat odată dacă acesta este teren impracticabil şi mi-a spus că el dă drumul la meci pentru că nu mai vine încă o dată de la Iaşi”, a declarat Daniel Şchiopu, antrenorul celor de la CSS Botoşani, pentru gazetabt.ro.

Anterior meciului de la juniori B, s-a mai disputat o partidă pe acelaşi teren, dar între juniorii A ale aceloraşi cluburi, scor 4-0. Prima partidă a fost condusă de Alexandru Rotaru, iar cea de-a doua de Cătălin Chislea. Asistenţi au fos Andrei Dandut şi Ana Maria Roşu. Conform regulamentului, asistenţii rămîn aceiaşi la ambele meciuri (juniori A şi B), iar rezerva de arbitru la juniori A (Cătălin Chislea în cazul de faţă) arbitrează de la centru meciul de juniori B.

Ce spune regulamentul
Un teren de joc este impracticabil dacă se află în una din următoarele situaţii:
- dacă aproximativ ¼ din teren este sub apă, iar adîncimea apei nu mai permite ca mingea să vină în contact cu pămîntul, astfel încît controlul şi circulaţia mingii sunt împiedicate cu desăvârşire.
(...)
- terenul are una sau mai multe porţiuni acoperite cu gheaţă care constituie pericol pentru integritatea corporală a jucătorilor sau arbitrilor.

“Nu se poate aşa ceva. Şi-au bătut joc în primul rînd de sănătatea copiilor” (părintele unui junior)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.