Handbal

Jakob Vestergaard se teme de ce e mai rău: "Dacă nu cîştigăm la Veszprem, totul s-a terminat!"

Jakob Vestergaard a cerut primul time-out în meci foarte devreme, după nici 6 minute de joc // Foto: Alex Nicodim

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Jakob Vestergaard a spus că Oltchim se va destrăma înainte de termen dacă nu ajunge în finală. Danezul mai crede însă într-o minune.

Jakob Vestergaard era total derutat după meciul de sîmbătă, din Polivalentă. Precipitat, iritat, nu-şi găsea locul. A plecat imedait după ultimul fluier la vestiare, acolo unde şi-a aşteptat jucătoarele pentru obişnuita şedinţă. Nu a ţipat, nu o face niciodată, a vorbit însă parcă puţin mai tare. "Ne-a reproşat faptul că am făcut prea multe greşeli, că nu am fost concentrate pe toată durata partidei, dar ne-a şi încurajat la final", au dezvăluit handbalistele vîlcence.

A rămas mult timp pe culoarul din faţa vestiarelor, vorbind cu secundul Mette Klit. Pînă în momentul în care a fost chemat la conferinţa de presă.

"Am început foarte prost. Unele dintre jucătoare nu au fost conectate la tensiunea jocului, altele şi-au dorit să facă foarte mult, dar individual, şi din cauza asta au comis multe greşeli. În tot acest timp, jocul echipei a avut de suferit. Tocmai de aceea am şi cerut time-out repede, în minutul 6. Să le deschid ochii. Cred că dacă nu s-ar fi început atît de slab, alta ar fi fost soarta meciului", a declarat Vestergaard.

Nici de repriza a doua Jakob nu a fost mulţumit, chiar dacă Oltchim a cîştigat-o, per total, 12-10. "Am reuşit să ajungem la un gol, dar s-au făcut în continuare greşeli. E greu să joci împotriva Gyorului cînd ratezi din situaţii clare şi le oferi mingi pe tavă", subliniază nordicul.

"Nu ştiu ce se va întîmpla la Oltchim!"
Vestergaard crede că Gyor e o formaţie mai omogenă, se vede că joacă de doi ani împreună. "E foarte greu să faci echipă în cîteva luni, aşa cum am încercat noi la Vîlcea. Nici Gyor nu a cîştigat Liga anul trecut cu această echipă. Îmi aduc aminte şi primul meu an la Viborg. Aveam o formaţie valoroasă, cu Bojana Popovici, Jurack, dar nu am cîştigat. O echipă se sudează în timp. E nevoie de răbdare".

Crede însă în calificare. "Nu e nimic pierdut. Trebuie să încercăm să eliminăm greşelile. Să jucăm exact, colectiv, nu individual! În 2009, am pierdut finala, cu Viborg, pe teren propriu, 24-26. Şi apoi am cîştigat cu 26-23. De ce nu ar reuşi şi Oltchim acelaşi lucru?", întreabă Jakob.

Despre viitorul Oltchimului, Vestergaard nu ştie nimic. Răspunde sincer însă. "Dacă nu cîştigăm meciul de la Veszprem, totul s-a terminat. Nu ştiu ce vor face jucătoarele. Trebuie să le întrebaţi pe ele cine pleacă şi cine rămîne", a încheiat danezul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.