Campionate

UEFA neagă că arbitrul partidei tur PSG-Barça, Wolfgang Stark, ar fi fost suspendat după greşelile de pe "Parc des Princes"

foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 09 aprilie 2013

UPDATE / Mundodeportivo.es scrie că voci autorizate de la UEFA, dar şi de la FC Barcelona neagă că neamţul Wolfgang Stark ar fi fost suspendat pentru erorile comise la meciul tur PSG - FC Barcelona, scor 2-2.

"Nu există nici o suspendare în ceea ce-l priveşte pe Stark. Pur şi simplu, arbitrii care sînt delegaţi în meciurile din sferturile de finală nu primesc delegări şi în semnifinale", spun cei de la UEFA.Comisia de Arbitri a UEFA, a cărei preşedinte este fostul arbitru  Pierluigi Collina, a decis să-l suspende pe neamţul Wolfgang Stark pentru restul sezonului de Liga Campionilor, informează Esport 3. "Fluieraşului" german i se reproşează trei greşeli majore la aceeaşi fază.

Clubul catalan a depus memoriu la UEFA după meciul tur, dar n-a primit nici un răspuns încă.

Prestaţia lui Stark pe "Parc des Princes", la meciul tur din sferturile Ligii Campionilor, între PSG şi Barcelona, scor 2-2, a fost foarte criticată, iar Comisia de Arbitri a UEFA a decis să-l sancţioneze, interzicîndu-i să mai arbitreze în meciurile din acest sezon al celei mai importante competiţii din Europa.

Ce i se reproşează lui Wolfgang Stark:
- nu a oprit jocul la faza în care Jordi Alba şi Mascherano au rămas întinşi pe gazon în propriul careu, după ce s-au ciocnit, la o mare ocazie a lui Ibrahimovici

- arbitrul i-a obligat pe cei doi să iasă de pe teren pentru a primi îngrijiri, deşi regulamentul spune că în cazul în care e vorba despre doi jucători accidentaţi din aceeaşi echipă, aceştia trebuie să primească îngrijiri pe teren, la fel cum se întîmplă în cazul portarului

- atît Alba, cît şi Mascherano au aşteptat semnul arbitrului pentru a reveni pe gazon, dar au intrat prin acelaşi loc prin care au ieşit, adică prin spatele porţii, şi nu din lateral, aşa cum era normal

Returul de pe Camp Nou se joacă miercuri, de la 21:45, în direct la Digisport1 şi liveTEXT pe GSP.RO. Partida va fi condusă la centru de olandezul Björn Kuipers.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.