Liga Campionilor

Cum vor ”vibra” bilele? » UEFA în dilemă înaintea tragerii de azi a semifinalelor

Secretarul general UEFA, Gianni Infantino, și fostul internaţional englez Steve McManaman zîmbesc mulțumiți după tragerea contestată de turci

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Există posibilitatea unui El Clasico Barca - Real acum sau amînarea lui pînă în finala din 25 mai, după războaiele cu Bayern şi Dortmund.

Dacă teoria "bilelor vibrante" a fostului arbitru Ahmet Cakar stă în picioare, atunci întrebarea e ce vrea UEFA la tragerea de azi a semifinalelor Ligii? Turcul susţinea că la stabilirea "sferturilor", forul continental ar fi utilizat bile vibrante pentru a-i oferi Realului adversarul cel mai accesibil, în speţă Galatasaray, dar şi pentru a se evita alte dueluri tari. Acum însă, nu se mai pune problema despre aşa ceva.

De data aceasta miza ar putea fi un Real - Barcelona pe 23/24 aprilie şi 30 aprilie/1 mai, ceea ce ar presupune o semifinală spaniolă şi o alta germană, Bayern - Dortmund. Sau două bătălii hispano - germane, în speranţa unui El Clasico în finala găzduită de Wembley pe 25 mai. Adică mama tuturor derby-urilor, în premieră în Europa, pentru a celebra astfel împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Federaţiei engleze şi a tot atîţia de la crearea "Legilor Jocului".

66 la sută sînt şansele matematice ca în semifinale să asistăm la două confruntări hispano-germane

41 la sută dintre suporterii Realului vor o semifinală cu Barcelona şi 33,4 cu Dortmund. Fanii catalani, în schimb, preferă Borussia (51,8 %)

1.60 e cota la "bwin" ca Liga să fie cîştigată de o echipă spaniolă. Nemţii sînt cotaţi cu 2.20. Favorită la titlu e Barcelona: 2.80

"Mi-aş dori Dortmundul în semifinale. Am avea mai multe şanse împotriva lor decît a Realului sau a Barcelonei" (Uli Honess, preşedinte Bayern)

"Precedentele sezoane au arătat că o putem bate pe Bayern. Aşa că munchenezii să nu fie atît de siguri!" (Joachim Watzke, director executiv Borussia Dortmund)

CAREUL DE AŞI ÎN CIFRE
- 3 dintre semifinaliste, Bayern, Real şi Barcelona, sînt aceleaşi de anul trecut. Doar Dortmund i-a luat locul lui Chelsea
- 18 Ligi au cîştigat împreună Real (9), Bayern, Barcelona (cîte 4) şi Dortmund (1)
- 2 ani sînt de cînd Barcelona a luat ultima Ligă. Bayern aşteaptă din 2001, Real din 2002, iar Borussia din 1997

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.