Volei

Titlul merge la Bacău! » Ştiinţa e campioană naţională la volei

Argentinianca Sosa, una dintre jucătoarele de bază ale Ştiinţei // Foto: Mediafax

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După opt ani, Ştiinţa Bacău a devenit din nou, aseară, campioana României la feminin. Dinamo nu a mai luat titlul din 2000.

Ştiinţa Bacău a cîştigat ieri pentru a treia oară în istorie titlul naţional la volei, după 1998 şi 2005. Echipa pregătită de fostul selecţioner al României, Florin Grapă, a obţinut a treia victorie consecutivă, în finală, în faţa voleibalistelor de la Dinamo, 3-2.

După victoriile pe terenul bucureştencelor, 3-1 şi 3-2, moldovencele au început lansat meciul decisiv. Au cîştigat primul set, 25-17, dar Dinamo a egalat imediat, 22-25. Ştiinţa a trecut din nou în avantaj, 25-15, dar bucureştencele au împins meciul în prelungiri: 23-25. În setul 5, Bacăul a sprintat spre titlu, impunîndu-se după 15-6.

Patru "straniere", două românce
După ce în ultimii ani au pierdut în finală, băcăuancele şi-au luat acum revanşa. Au mizat pe experienţa olandezei Kim Staelens, dar şi a celorlalte trei "straniere": bulgăroaica Kremena Kamenova şi argentiniencele Emilce Sosa şi Lucia Gaido. În sextetul de bază şi-au făcut loc doar Alexandra Sobo şi Mihaela Herlea.

Ştiinţa va juca în sezonul viitor în Liga Campionilor. Dinamo, care are în palmares 22 de titluri, va trebui să mai aştepte după cel cu numărul 23. Între timp, de la ultimul, au trecut 13 ani!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.