Liga 1

VIDEO Vaslui talent-show » Balint nu a reuşit să resuciteze gruparea moldoveană: 1-1 cu FC Braşov

Temwanjera și ceilalți "plăieși" s-au lovit de defensiva excelent organizată a ardelenilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Balint a debutat în Moldova mai degrabă ca selecţioner al unor jucători pe care Porumboiu regretă că i-a adunat decît ca antrenor.

La Vaslui încă nu se vede mîna lui Gabi Balint. Mîna care se vede e sigur vinovată pentru o situaţie pe care un antrenor abia aterizat printre galben-verzi n-are cum s-o gestioneze bine. Temwanjera e bătrîn, "de-o seamă cu mine", zice Porumboiu, Stanciu e prea tînăr, Antal prea bine plătit fără să fie el vinovat pentru asta. Balint are parte de problemele care îi devoraseră încă un mandat lui Hizo.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Stegarii" au marcat cînd abia începuse meciul, gol Danquah, apoi au continuat să evolueze cu relaxarea unei formaţii lipsite de vreo presiune a clasamentului şi de vreun obiectiv clar. Sînmărtean, Stanciu şi Temwanjera nu s-au descurcat nici aşa.

Vasluiul a forţat cu Antal şi cu Mike rostogolindu-se peste adversari ca în sporturile de contact, extrema luată de la Galaţi a nimerit prost mingea din faţa porţii şi, în loc să-l vadă în plasă, balonul lovit penibil ajunsese în spatele lui! Galbenii au egalat pînă la urmă, în singurul mod în care ar fi putut-o face, o fază fixă transformată de către un fundaş, Charalambous din centrarea viitorului stelist Stanciu.

Ai lui Balint s-au prins că altfel nu-s capabili şi au insistat să arunce mingi în careul lui Mutu pînă în ultima secundă, doar, doar s-o repeta faza de bowling de la golul de 1-1. N-au mai avut noroc. Balint ar putea avea totuşi şansa să cîştige timp pînă la vară. Pînă atunci, continuă preselecţia cu concurenţii Mike şi Tendeng.

Au cerut 3 penalty-uri
Arbitrul Cojocaru a avut de luat cea mai complicată decizie la ultima fază a meciului. N'Doye a încercat să trimită în plasă, cu capul, o minge aflată pe linia porţii, dar a fost blocat de o intervenţie acrobatică a lui Oltean.

Reluările Dolce n-au lămurit dacă Oltean l-a lovit pe N'Doye sau mingea. Moldovenii au solicitat alte două 11 metri, după faulturi asupra lui Antal, minutele 17 şi 58. "Bandiţii pot raporta liniştiţi că şi-au făcut datoria", a acuzat Porumboiu la final.

"Nici nu ştiu cine a fost arbitru, dar nu se poate aşa ceva, am avut trei penalty-uri! Ori fac intenţionat, să demonstreze ceva, ori sînt slab pregătiţi!" (Gabi Balint, antrenor FC Vaslui)

"Cojocaru şi Mudura şi-a bătut joc de noi şi de arbitraj! Din păcate, nu vor păţi nimic. Dacă a ajuns Fecioru, pe care pe vremuri am vrut să-l arunc într-un lac, să facă delegările la asistenţi..." (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.