Cupa Romaniei

FOTO Act de prezenţă » CFR şi Astra s-au menajat pentru campionat, 0-0, unde Steaua poate să ridice deja trofeul

Articol de Radu Bichiş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Debuturile lui Trică şi Isăilă au fost pata de culoare în prima semifinală de Cupă, încheiată fără gol


Pierdut campioană, o declar nulă. Aşa ar suna anunţul de mică publicitate dat de suporterii vişinii la Cluj, unde echipa cu 8 trofee în vitrină a ajuns să fie numărată aidoma unui boxer pătruns pentru prima oară în ringul profesionist.

Trică şi-a pus costumul de gală pentru o primire triumfală în Cupă, dar jucătorii săi au fost în doliu, orbecăind după o sclipire de inspiraţie care să salveze un sezon cenuşiu. Şi Astra e departe de echipa ce ţinea pasul cu Steaua. O formaţie cu nerv, care nu refuză fotbalul, însă căreia îi lipseşte cordul. Isăilă nu are deloc alura unui medic de urgenţă, iar filosoful Sinescu a primit un nou mandat la juniori înainte de a deveni antrenor cu diplomă.

Mureşan la rupere
Ce a rezultat din confruntarea directă? Un meci amical, perturbat de reluarea lui Cadu şi intervenţia lui Lung jr. (23), voleul lui Budescu dintr-o bucată (30) şi, în fine, de ratarea întîmplătoare a lui Deac după o foarfecă nereuşită a lui Maah (44). Şi dacă nu ar fi fost eliminarea lui Mureşan care să toarne puţin suspans pe repriza secundă, probabil că partida s-ar fi încadrat perfect la tiparul unui plictis general.

După pauză, s-a reluat chinul. În inferioritate, CFR a mai pîlpîit de două ori, după ce Deac a trimis plasat din lovitură liberă, perfect pentru reflexul lui Lung jr. (67), iar Valente a dat senzaţia că ar ajunge la o minge centrată de Ivo Pinto. Astra? S-a stins după ocazia lui Budescu (64), aşteptînd la alibi o eroare în defensiva vişinie.




"Dacă am fi jucat 11 la 11, am fi fost mulţumiţi cu acest 0-0. Aşa, consider că trebuia să profităm şi să cîştigăm. Returul e deschis"
Silviu Lung jr, portar Astra

"Isăilă a fost fricos, fără zvîc, nu poţi juca aşa cu om în plus o repriză!"
Ioan Niculae, patron Astra

"Sînt mulţumit că n-am luat gol acasă, îmi felicit jucătorii. Acum aştept să fiu şi eu felicitat după ce voi aduce Cupa la Cluj"

Eugen Trică, antrenor CFR


Trică, ovaţionat

Noul antrenor al CFR-ului, Eugen Trică, a fost primit formidabil aseară, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", la debutul său pe banca "feroviarilor". Fostul mijlocaş ofensiv a reuşit în 2008 eventul cu CFR, cupă şi campionat, şi încearcă să-şi treacă în cont primul trofeu şi ca antrenor, Cupa României, ultimul obiectiv viabil pentru ardeleni în acest sezon.

Protestul peluzei
Prestaţiile dezamăgitoare ale favoriţilor din acest an i-au determinat pe fanii CFR-ului din facţiunea KVSC să rămînă în afara stadionului în primele 10 minute ale jocului de aseară. Aceştia au afişat un banner sugestiv în peluză: "Sîntem la birt... Anunţaţi-ne cînd jucaţi FOTBAL". Clujenii nu au obţinut nici o victorie în cele 9 partide oficiale disputate în 2013.

10 eliminări în 6 sezoane
Gazdele au rămas în inferioritate numerică încă din minutul 30. Mijlocaşul Gabi Mureşan a văzut direct cartonaşul roşu după un duel aerian cu Takayuki. În săritură, închizătorul CFR-ului l-a lovit cu cotul pe japonez, care a căzut la pămînt sîngerînd la cap. Takayuki a continuat jocul după ce a fost bandajat, în timp ce Mureşan a plecat la cabine descumpănit. A fost al 10-lea "roşu" încasat de Gabi din 2007, anul în care a semnat cu gruparea din Gruia.

S-a accidentat la încălzire!
Eugen Trică intenţiona să-l introducă pe teren pe Pantelis Kapetanos imediat după startul reprizei secunde. Atacantul grec s-a încălzit pe toată durata pauzei, dar cînd să intre pe gazon s-a plîns de dureri la glezna dreaptă. Trică l-a trimis imediat la încălzire pe Diogo Valente, care a intrat în locul lui Weldon în minutul 56 al partidei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.