Nationala

România - Ungaria cu porţile închise? » "FIFA a deschis o acţiune disciplinară împotriva noastră!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 17 April 2013

Naţionala României ar putea fi nevoită să evolueze fără spectatori la meciul cu Ungaria, din cadrul preliminariilor pentru CM 2014.


Ungaria - România, scor 2-2, s-a desfăşurat cu porţile închise din cauza comportamentului rasist al fanilor maghiari, iar returul ar putea avea aceeaşi soartă, de data asta vinovaţi fiind fanii români.

Totul ar porni de la un banner afişat la meciul cu Olanda, 0-4, care face referire la drapelul maghiar ars de fanii Rapidului la meciul cu CFR Cluj. "Acum, pentru o cîrpă aprinsă îl vreţi arestat, după ce atîţia ani de zile, zîmbind, aţi tolerat terorismul etnic al UDMR ca politică de stat", a fost mesajul afişat de suporterii români la meciul din Amsterdam.

"Avem o problemă la FIFA. A fost deschisă o acţiune disciplinară din cauza unui banner din Olanda care a fost remarcat de UDMR. Cei de acolo au transmis la FIFA şi UEFA o plîngere în acest sens. Ne-a chestionat FIFA, iar noi am trimis un punct de vedere. să sperăm că nu se iau măsuri cu privire la meciul cu Ungaria

Eu sper să nu se ajungă la suspendări, n-au fost probleme de rasism. Nici nu am vazut bannerul, nici nu există oficial în vreunul dintre documentele meciului. Federaţia maghiară, cea olandeză sau delegatul meciului nu ni s-au adresat. O să vedem în următoarea perioadă ce se întîmplă", a spus Mircea Sandu.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.