Baschet

Tînăr baschetbalist român aşteaptă să semneze contractul cu Real Madrid

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 18 aprilie 2013

Emanuel Cate este un jucător în vîrstă de 15 ani, care a luat parte, săptămîna trecută, la antrenamentele clubului Real Madrid şi care a trecut cu succes şi testele medicale de la aceeaşi mare echipă, informează frbaschet.ro. În urma monitorizării efectuate de specialiştii echipei iberice şi a testelor de joc din Spania, Cate aşteaptă ca în perioada imediat următoare să semneze contractul cu Real Madrid.

Cate este component al "nationalei" U16 a României şi este legitimat la ACS Dan Dacian.

"Îmi aduc aminte că anul trecut, cînd antrenorul Igor Georgiev m-a convocat să particip la antrenamentele nationalei U16, deşi aveam doar 14 ani, mi-a spus că într-o zi voi ajunge sa joc la un club faimos. Nu l-am crezut, dar am muncit din greu si am dat totul la antrenamente si la meciuri în ultimul an şi pot spune ca acum munca mea este recompensată", a declarat Emanuel.

Antrenorul Igor Georgiev a spus, la rîndul său: "Cred că FRB nu are de ce să se teamă în viitor pentru naţionala de seniori, deoarece aceşti copii talentaţi au o oportunitate mare şi un viitor strălucit. Cred că în curînd Emanuel Cate va semna cu Real Madrid. S-a antrenat cot la cot cu juniorii de acolo şi a dat satisfacţie”.

Emanuel Cate s-a născut pe 30 iulie 1997. Are deja 2,04 metri şi 100 de kilograme. Joacă pe postul de pivot. A început să practice baschetul în 2009, cu antrenorii Daniel si Cristina Anica, de la ACS Baller. A fost legitimat pentru prima oară la Dinamo CSŞ6, unde pînă în 2012 s-a pregătit cu antrenorul Victor David. Din 2012, s-a transferat la ACS Dan Dacian, unde a jucat sub “comanda” antrenorului Igor Georgiev.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.