Liga Campionilor

Honess arestat cîteva ore » Preşedintele evazionist al lui Bayern eliberat pentru o cauţiune de 5 milioane de euro

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Şeful clubului bavarez, care a ascuns 500 de milioane de euro într-un cont din Elveţia, a fost luat de acasă pe 20 martie cu mandat de la Parchetul din Munchen


Imediat după ce Messi a primit acordul medicilor să joace, Bayern a mai încasat o lovitură. Din afara gazonului. Cu trei ore înaintea startului ciocnirii cu Barca, "Suddeutsche Zeitung" a aruncat "bomba". Uli Honess a fost arestat! Nu ieri, pentru că preşedintele bavarezilor a văzut meciul din tribună, ci pe 20 martie. N-a fost reţinut decît cîteva ore însă, Parchetul din Munchen eliberîndu-l doar pe cauţiune!

Deşi o procedură neobişnuită în cazul unor persoane care se autodenunţă ca evazionişti, reţinerea lui Honess a fost o dovadă că oficialul bavarez ar putea să nu scape de închisoare. Pentru a fi cercetat în libertate a plătit 5 milioane de euro. Procurorii au venit acasă cu un mandat de reţinere şi să-i facă o percheziţie, conducătorul campioanei Germaniei fiind obligat să se prezinte la autorităţi de două ori săptămînal. Măsură revocată ulterior, o dată cu reducerea cauţiunii cerute în primă fază de Parchet.

Scandalul a izbucnit în ianuarie, cînd revista Stern a dezvăluit că Honess a ascuns în conturi secrete dintr-o bancă elveţiană, începînd din 2000, sume de pînă la 500 de milioane de euro. Preşedintele lui Bayern, prieten şi sfătuitor al cancelarului Angela Merkel, a aflat că se va începe urmărirea lui şi s-a autodenunţat, plătind şi o parte din datorii către Fiscul german. Prea tîrziu însă, ancheta va continua.


3,2 milioane de euro e suma plătită voluntar Fiscului german de Honess ca parte a impozitelor pe care le datorează pentru dobînzile depozitelor din Elveţia

7 milioane de euro era cauţiunea stabilită iniţial de Parchetul din Munchen pentru eliberarea lui Uli Honess

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.