Altele

Cova, touché! » Mihai Covaliu a fost ales noul preşedinte al FR Scrimă

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ana Pascu a renunţat să mai candideze pentru un nou mandat de preşedintă a Federaţiei Române de Scrimă.

A fost o decizie care a surprins pe toată lumea, ieri, la şedinţa Adunării Generale de alegeri. Mai puţin o singură persoană! Pe contracandidatul Mihai Covaliu, care apoi a fost ales, cu unanimitate de voturi, viitorul şef pe următorii 4 ani al scrimei româneşti.

- Mihai, ai ştiut ce va face Ana Pascu?
- Cu cîteva zile înainte am vorbit cu doamna şi mi-a spus că are unele probleme de sănătate şi că nu va putea face faţă şi aici, şi la federaţia internaţională, unde a obţinut un nou mandat de vicepreşedinte. Erau prea multe pentru dînsa şi mi-a propus să încercăm şi varianta aceasta. Eu i-am răspuns «Bine, doamnă. Cu experienţa dumneavostră şi cu tinereţea mea poate vom reuşi!».

- Eşti fericit?
- Da, dar sînt conştient că mi-am ales un moment greu...

- Renunţi la funcţia de antrenor al lotului olimpic masculin de sabie?
- Nu. Voi române cu băieţii, în schimb, nu voi fi plătit ca preşedinte.

- Şi ce planuri ai?
- Pe termen scurt, obţinerea de performanţe, adică medalii la Europene şi Mondiale. Va fi mai greu după retragerea fetelor şi a băieţilor. Şi sper ca printr-un program de marketing să conving sponsorii să se alăture federaţiei pentru a susţine sportivii.

31 de ani s-a aflat Ana Pascu, fără întrerupere, la şefia FR Scrimă, fiind cel mai longeviv conducător din sportul românesc

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.