Tenis

Tipsarevici se califică în sferturile BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 25 aprilie 2013

Santiago Giraldo a rezistat astăzi numai 81 de minute în faţa lui Janko Tipsarevici, sîrbul impunîndu-se cu scorul de 6-3, 6-3.


Tipsy a controlat meciul cu uşurinţă, experienţa sa reuşind să înfrîneze entuziasmul columbianului. A servit aproape perfect, cedînd numai 3 puncte şi a forţat exact cînd trebuia pentru a face diferenţa. Un break a fost suficient pentru un 6-3 fără efort.

Lucrurile au stat însă altfel în partea a doua a meciului, cînd Giraldo a ieşit la atac. A pus presiune pe sîrb, dar s-a lovit de el ca de un zid. Mereu aproape, dar niciodată exact unde trebuie, columbianul a irosit nu mai puţin de 8 din cele 9 mingi de break pe care le-a avut la dispoziţie. Mai pragmatic, Tipsarevici a tranşat setul cu un nou 6-3, asigurîndu-şi un loc în sferturi.

Duel cu Garcia-Lopez
Acolo va da peste Guillermo Garcia-Lopez, calificat după victoria cu Sergey Stakhovsky, 1-6, 6-3, 6-4. Ibericul a avut nevoie de peste două ore de joc pentru a-l elimina pe ucrainean, care intrase perfect în meci, cîştigînd primul set cu 6-1.

Lucrurile s-au schimbat însă radical, Garcia-Lopez reuşind să intre cu adevărat în joc după pierderea primului act. Ambii jucători au beneficiat de o minge de break în setul doi, dar numai spaniolul a profitat de ocazie. 6-3 şi s-a intrat în decisiv. Oboseala a început să se vadă la Stakhovsky, care se afla la al cincilea meci în şase zile la Bucureşti, iar Garcia-Lopez a profitat din plin, adjudecîndu-şi şi setul 3 cu 6-4.

Urmează Tipsarevici, numărul 10 mondial, jucător pe care l-a învins în ambele meciuri pe care le-au disputat pînă în momentul de faţă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.