Campionate

Cazul ”Rolex” » După preşedintele Honess, şi Rummenigge e în vizorul autorităţilor

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Directorul executiv al clubului n-a declarat două ceasuri la vamă, în februarie, la întoarcerea din Qatar.

Săptămînă în alb şi negru la Bayern. Triumful cu Barcelona, în prima manşă a semifinalelor Ligii (4-0), şi achiziţionarea lui Gotze (Dortmund) au fost "sabotate" de responsabilii clubului.

Dacă ştirea că preşedintele Uli Honess s-a autodenunţat Fiscului ca evazionist a ţinut luni prima pagină a ziarelor, ieri a venit rîndul directorului executiv Karl-Heinz Rummenigge, 57 de ani, să facă valuri în presă.

Motivul? Două ceasuri Rolex. Fostul international le-a primit în februarie, în Qatar, la o reuniune a Organizaţiei Cluburilor din Europa. Însă la întoarcerea acasă nu le-a declarat vameşilor. "N-am ştiut că trebuie plătite taxe şi cînd e vorba de cadouri", a explicat Rummenigge. Greşit! Potrivit legislaţiei germane, tot ceea ce depăşeşte 450 de euro ca valoare se impozitează. Inclusiv darurile.

Autorităţile îl suspectează pe Rummenigge de tentativă de evaziune şi-au demarat împotriva lui o procedură preliminară. Numai că, spre deosebire de Honess, care n-a declarat vreo 20 de milioane de euro, el ar putea scăpa ieftin. Oricum, a anunţat că va dona cele două ceasuri în scopuri caritabile.

2.500 de euro costă cel mai ieftin model de Rolex, "Datejust". Cele mai scumpe depăşesc 75.000

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.