Liga 1

Ţintă clară: Bokila! » Atacantul Petrolului e singurul vîrf dorit de Becali în Ghencea

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Steaua nu-şi ia vîrf pînă nu încheie discuţiile pentru congolezul de 24 de ani al Petrolului, pe care Becali speră să-l obţină pînă la urmă.

De Jeremy Bokila depind demersurile pe care Steaua le va face în vara aceasta pe piaţa transferurilor. Roş-albaştrii ştiu că au neapărat nevoie de un vîrf suficient de bun şi de experimentat încît să se poată baza pe el în preliminariile Champions League şi amînă deschiderea unor noi tratative pînă le vor încheia pe cele purtate de Becali cu Florian Walter.

Şeful Stelei încă mai crede că-l poate obţine din Prahova pe congolez, cel mai în formă atacant al Ligii 1 în acest moment. Africanul are 8 goluri în 2013 şi 17 reuşite în întreg sezonul. El a fost decisiv în weekend împotriva Viitorului, cu două goluri la 3-0 pentru Petrolul contra trupei lui Hagi, şi a contribuit hotărîtor la remiza pe care "lupii" au scos-o împotriva Stelei pe Naţional Arena, provocînd lovitura liberă din care Chiricheş a înscris în poarta proprie.

Randamentul tot mai bun şi mai constant al fotbalistului pe care Mircea Rednic l-a descoperit în Belgia îl determină pe Becali să-şi blocheze scouterii pe moment. El îi delegase pe managerul Mihai Stoica şi pe directorul sportiv nou angajat Daniel Stanciu să depisteze atacanţi noi în afara României, dar pistele externe vor fi luate în serios numai în situaţia în care Gigi se va convinge că Bokila e inaccesibil.

Ploieştenii l-au achiziţionat recent definitiv pe Jeremy cu 250.000 de euro de la Zulte Waregem, de unde-l împrumutaseră astă-vară.

"Pleacă doar pe bani mulţi!"
Cosmin Contra i-a elogiat după victoria cu Viitorul pe marcatorii Hamza şi Bokila, din nou cei mai buni oameni ai Petrolului, dar a admis că e posibil să-i piardă în vara asta: "Avem cei mai buni atacanţi din România. Amîndoi pot pleca, dar numai pe sumele corecte, cele care să reflecte fidel valoarea lor". Acelaşi discurs l-au avut recent şi şefii executivi ai Petrolului.

Depinde de Walter
Tratativele Steaua-Petrolul pentru Bokila pot fi influenţate într-o mare măsură de decizia pe care Florian Walter o va lua în vara aceasta. El a anunţat că va redeveni acţionar la U Cluj, "la Petrolul sînt doar un angajat şi un sponsor". Plecarea principalului finanţator, Walter, de la Ploieşti ar putea conduce la cedarea unora dintre fotbaliştii care compun lotul actual.

A fost pretextul scandalului
Steaua a încercat să-l ia pe Bokila încă din iarnă. "Am vorbit cu impresarii lui şi va deveni liber, apoi va semna cu Steaua" era convins Becali. Africanul refuza să se mai prezinte la Ploieşti, reclamînd neplata unor restanţe salariale. Petrolul a demonstrat însă că-l are în continuare sub contract pe congolez şi l-a obligat să revină. "Voiam să-l iau, dar m-a încurcat MM", a comentat Gigi acum o săptămînă, determinînd reacţia managerului său: "Bokila era şi este fotbalistul Petrolului. Norocul meu că ştiu regulamentele şi nu m-am făcut de rîs!".

Alibec e soluţie "de lot"
Bokila ori un alt atacant bun din străinătate constituie una dintre condiţiile pe care Steaua crede că e obligată să le respecte ca să treacă de preliminariile Champions League. Dar rămîne valabilă şi ţinta Alibec. Atacantul de 23 de ani de la Viitorul, pe care roş-albaştrii îl vor lua gratis dacă Internazionale îl va elibera în vara asta, ar urma să reprezinte un concurent pentru "vîrful numărul 1", fie că acesta va fi Bokila ori altul.

30 de goluri a marcat Bokila în ultimii doi ani pentru Sparta Rotterdam şi pentru Petrolul. Ambele l-au împrumutat de la Zulte Waregem, din Belgia

33% dintre golurile care au dus-o pe Petrolul pe podium în acest moment i-au aparţinut lui Bokila. Congolezul a marcat 15, toată echipa are 45 de goluri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.