Liga 2

Mititelu pariază din nou pe Stîngă pentru Liga 1 » Interviu exclusiv pentru GSP.ro: "Lumea e furioasă, n-avem voie să greşim"

Articol de Alexandru Răducanu  —  marţi, 30 aprilie 2013

Ovidiu Stîngă (40 de ani), antrenorul cu care Universitatea Craiova reuşea promovarea la pas în Liga 1 la finele sezonului 2005-2006, în faţa Unirii Urziceni, e foarte aproape de a accepta propunerea lui Adrian Mititelu de a lucra din nou în Bănie.

Se întorc "cangurii" în Bănie, vine înapoi Andrei Ionescu? Fostul mare fotbalist oltean a vorbit în premieră pentru GSP.ro despre proiectul pe care Balaci şi Ţicleanu l-au refuzat în prealabil.

- Ovidiu, ai bătut palma cu Adrian Mititelu, lucrurile sînt clare?
- Am discutat de două ori pînă acum, mi-a spus ce îşi doreşte, iar lucrurile nu arată rău de principiu. La ce potenţial există în zonă eu zic că e bine. Acum rămîne să vedem cînd va demara finanţarea, de el depinde. La mine e simplu.

- Suporterii Craiovei sînt un pic sceptici acum, după ce Balaci şi Ţicleanu s-au retras.
- Lume e debusolată, ştiu, dar eu unul sînt optimist. Totul depinde acum de Adrian, repet.

- Vei fi antrenor sau este vorba despre un alt rol în structura noului club? Se vorbeşte şi de funcţia de director sportiv în ce te priveşte.
- Discuţia a fost să vin ca antrenor, dar asta nu înseamnă că urmăresc postul ăsta. Îmi doresc să ajut, să fac performanţă. N-am fost în multe locuri, dar pe unde am fost am şi realizat ce mi-am propus.

- E adevărat că îl vrei şi pe Ionel Gane în staff?
- Sînt mai multe discuţii, i-am explicat lui Adrian ce e nevoie la nivel tehnic. Din punctul meu de vedere, Gane e un om interesant în structura unui club. Îl cunosc de la 14 ani.

- Pe Andrei Ionescu, "decarul" echipei cu care ai reuşit promovarea, e posibil să-l vedem din nou la Ştiinţa?
- El are mai are contract un an în Ungaria, e foarte greu să-l aduci. Nu cred că se pune problema în acest moment.

- Comparînd cele două momente, atunci şi acum, care ar fi diferenţele?
- Sînt două aspecte, unul pozitiv şi celălalt negativ. Pozitiv e că avem o experienţă mai mare în ceea ce înseamnă construirea unei echipe şi promovarea în Liga 1. De partea cealaltă, negativ e că venim după o perioadă în care lumea e dornică şi trebuie să avem evoluţii foarte foarte bune. Dacă atunci ne mai accepta o greşeală, acum lumea e un pic furioasă.

- Te-ai bazat foarte mult pe australieni în sezonul 2005-2006. Veţi aduce şi acum fotbalişti străini?
- Foarte posibil să fie şi străini. La ce oferă acum România, nu cred că se pot găsi foarte mulţi jucători care să se ridice la nivelul care se cere.

- Cunoşti foarte bine nivelul de la juniori, ai antrenat naţionala Under 19. Sînt fotbalişti la acel nivel care pot veni să ajute Craiova?
- În acei doi ani în care am fost în jurul loturilor mi-am făcut o idee despre fiecare jucător în parte, cunosc generaţiile din '92 - '96, pot apărea nume şi din acest nucleu. Ar fi păcat să nu folosesc aceste cunoştinţe.

- Un mesaj pentru suporterii olteni?
- Este devreme, important e ca să înţeleagă aceste lucruri şi să fie conştienţi că tot ce ţine de mine voi face

Echipa tip cu care Stîngă a reuşit promovarea în sezonul 2005-2006:
Bornescu - Ciucă, D. Stoica, Mitchell - Dănănae, A. Ionescu, Stîngă, Săceanu, Velcovici (Rose) - Dina, Baird (Jaber)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.