Campionate

Hull şi Cardiff au promovat în Premier League » Alte patru echipe se bat pentru ultimul loc

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 04 mai 2013

Astăzi s-a disputat ultima etapă din sezonul regular din Championship. La final, Hull şi Cardiff au obţinut promovarea directă în Premier League. Alte patru echipe se vor bate în play-off pentru ultimul loc ce duce în prima ligă engleză.

Dacă Cardiff avea promovarea asigurată, Hull a tremurat pînă la final. Cele două echipe care au promovat direct s-au confruntat chiar în ultima etapă! Hull a fost condusă de galezi cu 0-1, dar a revenit la 2-1.

În prelungiri, s-a produs o fază confuză. Arbitrul partidei a dictat penalty pentru Hull, dar suporterii au crezut că s-a fluierat de final şi au invadat terenul pentru a sărbători calificarea. După ce spiritele s-au liniştit, Proschwitz a executat lovitura de pedeapsă, dar a ratat! La faza imediat următoare, Cardiff primeşte penalty şi egalează în minutul 95 prin Maynard.

Rezultatul a avantajat, însă, ambele echipe. Esta a doua oară cînd Hull promovează în prima ligă. Gruparea condusă de Steve Bruce mai are două sezoane în Premier League (2008/2009 şi 2009/2010)

Watford, Brighton, Crystal Palace şi Leicester se vor bate pentru ultimul loc care asigură promovarea în Premier League. Au retrogradat în liga a treia engleză Peterborough, Wolves şi Bristol City.

Vezi AICI rezultatele şi clasamentul final din Championship!

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.